Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Otvorenje 20. Dana Matice hrvatske u Brotnju održat će se 9. rujna

Misom zahvalnicom u 19 sati, u župnoj crkvi Krista Kralja u Čitluku, u nedjelju, 9. rujna započet će 20. manifestacija Dani Matice hrvatske u Brotnju. Prvog dana manifestacije također će biti upriličeno otvaranje izložbe akademske grafičarke Ane Šimić i predstavljanje romana književnika Željka Kocaja.

Izložba akademske grafičarke Ane Šimić pod nazivom „Zvuk tišine“ bit će postavljena u Galeriji klub Matice hrvatske u Čitluku, a posjetitelji će je moći razgledati od 20 sati, nakon čega će biti i predstavljen roman književnika Željka Kocaja „Ubojstvo u Busovači“.

U navedenom programu sudjeluju: prof. Vatroslav Matić, magistrica slikarstva Dorotea Dikonić, akademska grafičarka Ana Šimić, književnik Željko Kocaj i prof. Andrija Stojić, uz koje će nastupiti i učenici OGŠ Brotnjo.

Ogranak Matice hrvatske u Čitluku poziva sve posjetitelje na svečanost otvorenja 20. Dana Matice hrvatske u Brotnjo koja će završiti prigodnim domjenkom u Hotelu Brotnjo (21 sat).

Tradicionalna kulturna manifestacija Dani Matice hrvatske u Brotnju svake godine započinje nakon blagdana Uznesenja sv. Križa a završava početkom studenog, krštenjem i kušanjem mladoga vina.

WordPress Video Lightbox