Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Otvoren 6. međunarodni košarkaški turnir „Monte Zott – Brotnjo 2019“

Šesto izdanje međunarodnog turnira za mlade košarkaše „Monte Zott – Brotnjo 2019“ počelo je danas u Čitluku. Na početku dvodnevnog međunarodnog košarkaškog turnira na kojem nastupaju košarkaši iz BiH, Hrvatske, Crne Gore i Italije, osam ekipa natjecat će se podijeljeno u dvije skupine, dok je završnica turnira na rasporedu sutra.

Generalni pokrovitelji turnira su tvrtka Union Foods i Općina Čitluk, a čast da turnir proglasi otvorenim pripala je načelniku općine Čitluk Marinu Radišiću, uz kojeg su svečanom otvaranu nazočili Predrag Smoljan, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk i Milorad Prusina, tajnik Športskog saveza Brotnja.

Obraćajući se natjecateljima i njihovim trenerima, načelnik općine Čitluk Marin Radišić poželio je košarkašima mnogo uspjeha i izrazio uvjerenje da će provesti lijepo vrijeme u Čitluku te da će ponovno doći i nastaviti sklapati prijateljstva. Također, načelnik Marin Radišić čestitao je HKK Brotnjo na organizaciji turnira i kazao kako je riječ o klubu sa svijetlom budućnošću i bogatom tradicijom. Klubu koji se može pohvaliti dvojicom košarkaša koji nastupaju ili su nastupali u NBA, kao i mnogim drugim igračima koji su nastupali ili su još aktivni u brojnim europskim klubovima.

Osam ekipa sudionica turnira podijeljeno je u dvije skupine, i to na način da se u skupini A natječu: HKK Brotnjo, KK Metković, BC San Giacomo Basket (Italija) i HKK Zrinjski, dok se u skupini B natječu: HKK Široki, KK Sutjeska (Crna Gora), HKK Čapljina i HKK Ljubuški. Prvoplasirane ekipe iz skupina igrat će u finalu turnira, a lošije plasirane ekipe iz obje skupine igrat će za poredak od trećeg do sedmog mjesta.

Uz nagrade za plasman na turniru, nagrade očekuju i najboljeg igrača turnira, najboljeg strijelca i najboljeg obrambenog igrača, kao i pobjednike natjecanja u šutiranju trica i slobodnih bacanja. Zahvaljujući sponzorima turnira organizatori iz HKK Brotnjo pripremili su i više „mini nagradnih natjecanja“ u kojima igrači mogu osvojiti prigodne darove.

Kao i ranijih godina, i „Monte Zott – Brotnjo 2019“ ima humanitarni karakter jer je na turniru organizirana prodaja različitih proizvoda, čijom se prodajom prikupljaju sredstva za Udrugu Susret.

 

WordPress Video Lightbox