Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Košarkaši BC San Giacomo Basket osvojili turnir „Monte Zott 2019“

Košarkaši BC San Giacomo Basket iz talijanskog grada Novare pobjednici su 6. međunarodnog košarkaškog turnira „Monte Zott 2019“ koji je završen večeras u Čitluku. Talijani su u finalu rezultatom 47:41 pobijedili HKK Ljubuški, a ove dvije ekipe osvojile su prva mjesta u svojim skupinama što im je donijelo plasman u finale.

Domaćin dvodnevnog međunarodnog turnira, HKK Brotnjo osvojio je drugo mjesto u skupini A, dok su košarkaši Sutjeske osvojili drugo mjesto u skupini B te su ove dvije ekipe igrale utakmicu za treće mjesto, u kojoj je slavila crnogorska ekipa (HKK Brotnjo – KK Sutjeska 42:62).

Inače, utakmica za treće mjesto prethodila je finalu, dok su ranije tijekom dana odigrane utakmice za konačni poredak, a turnir je završen svečanošću na kojoj su proglašeni najbolji igrači i uručene nagrade najboljim ekipama.

Tako je Domagoj Pinjuh, bivši proslavljeni igrač HKK Brotnjo, uručio nagrade najboljem strijelcu, najboljem obrambenom igraču i najboljem igraču turnira. Sa 86 postignutih poena najbolji strijelac turnira bio je Nikola Miletić, košarkaš HKK Brotnjo, dok je za najboljeg obrambenog igrača proglašen Pietro Cancelliere (BC San Giacomo Basket), a njegov klupski suigrač Giuseppe Cancelliere izabran je za najboljeg igrača turnira.

Pehare i medalje igračima tri prvoplasirane ekipe uručili su Mile Galić, direktor HKK Brotnjo, Tomislav Volarić, član Uprave HKK Brotnjo i Mario Vasilj, dekan Fakulteta prirodno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.

Hrvatski košarkaški klub Brotnjo u protekla dva dana bio je domaćin košarkašima iz BiH, Hrvatske, Crne Gore i Italije. Pretkadeti iz osam ekipa,koliko ih je sudjelovalo na turniru, ostavili su dobar dojam, a dobar dojam ostavili su i organizatori koji su u uz pomoć brojnih sponzora ove godine napravili organizacijski iskorak i u Čitluk doveli kvalitetne ekipe iz Crne Gore i Italije.

Konačni poredak:
1. BC San Giacomo Basket
2. HKK Ljubuški
3. KK Sutjeska
4. HKK Brotnjo
5. HKK Široki Brijeg
6. HKK Zrinjski
7. HKK Čapljina
8. KK Metković

WordPress Video Lightbox