Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Obavijest za pčelare s područja općine Čitluk

Obavještavaju se pčelari s područja općine Čitluk, neovisno od broja košnica koje posjeduju, da su shodno odredbama Pravilnika o pčelarstvu (Službene novine FBiH br. 31/18), obavezni upisati se u Registar pčelara i pčelinjaka FBiH. Uvjet za upis u Registar je prethodna registracija i ažurirani podaci u Registru poljoprivrednih gospodarstava izvršeni do 31.03.2019. godine. (Obavijest o ažuriranju podataka)

Prijava za upis u Registar pčelara i pčelinjaka podnosi se nadležnoj općinskoj službi na propisanom obrascu ZAHTJEVA i PRILOG II.

Također, pčelari se obavještavaju da prijavu broja pčelinjih zajednica mogu izvršiti u nadležnoj općinskoj službi najkasnije do 15.05. tekuće godine na propisanom obrascu.
Pčelari koji žele ostvariti pravo na potporu resornog ministarstva trebaju se upisati u pčelarski registar te podnijeti zahtjev za ostvarivanje prava na potpore prema Odluci i Naputku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ-a do 20.05.2019. u Šalter sali općine Čitluk.

Dokumenti:

Obavijest županijske novčane potpore za 2019. godinu

Naputak o načinu i uvjetima za ostvarenje potpora u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno-prerađivačkoj proizvodnji za 2019. godinu

WordPress Video Lightbox