Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Opremljen STE(A)M laboratorij u SŠ dr. fra Slavka Barbarića u Čitluku

U sklopu projekta „Opće obrazovanje TABLA“ koji financira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a provodi organizacija Save the Children, Srednja škola dr. fra Slavka Barbarića u Čitluku zaprimila je vrijednu i modernu opremu za izvođenje STE(A)M nastave.

Oprema koju je škola dobila sastoji se od stolova i stolica, polica za smještaj kabinetskog materijala, pametne ploče, 4 laptopa, 3D printera, setova ARDUINO Kits, LEGO Education WeDo 2.0 Core Seta, LEGO Mindstorms Education EV3 Core Seta, trodimenzionalnih matematičkih tijela i geometrijskog seta, ljudskog kostura i trodimenzionalnog modela građe glave i trupa, globusa i karti za nastavu geografije, kao i karte periodnog sustava.

Cilj ovoga projekta je obrazovanje učenika za budućnost u skladu s novim tehnologijama koji će svladati u STE(A)M laboratorijima, gdje se navedena skraćenica odnosi na korelaciju predmeta biologije, kemije, fizike, informatike, geografije ali prema novoj definiciji i bilo kojeg drugog predmeta.

U sklopu projekta organizirana je i edukacija za Master edukatore-mentore (MEM) te ravnatelje škola, koji će zatim svoje stečeno znanje podijeliti sa svojim kolegama. Uz ravnateljicu škole, profesoricu Adelu Škutor, edukaciju polaze profesorica povijesti i zemljopisa Gordana Krezo, te Kristina Primorac, profesorica hrvatskog i engleskog jezika.

One su ovaj tjedan, uz pomoć profesorice fizike i informatike Miljane Jurković i profesorice informatike Anamarie Rozić, pripremile STE(A)M laboratorij za izvođenje nastave i praktični rad te se u istom okušali izradivši predmete u 3D printeru, koristeći pametnu ploču u nastavi i slično. (Fotografije se nalaze u galeriji ispod teksta)

Ravnateljica škole zahvaljuje Ministarstvu obrazovanja koje je odabralo našu školu za sudjelovanje u ovom projektu, kao i organizaciji Save the children na uspješnoj suradnji – priopćeno je iz Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića Čitluk.

WordPress Video Lightbox