Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

FOTO: Obilježena 29. godišnjica pogibije Ante Gašpara

Kao i svih ranijih godina, jučer je u Slipčićima, na dostojanstven način i s mnogo pijeteta, odana počast poginulom hrvatskom vitezu Anti Gašparu povodom 29. godišnjice njegove pogibije.

Odavanje počasti poginulom Anti Gašparu, pripadniku 4. gardijske brigade, započelo je na mjestu stradanja i to polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća.

Na mjestu gdje je stradao 7. svibnja 1992. godine vijence su položili članovi Antine obitelji, suborci iz IV. gardijske brigade i suborci s područja općine Čitluk, izaslanstvo Općine Čitluk predvođeno načelnikom Marinom Radišićem i predsjednikom OV Čitluk Predragom Smoljanom, predstavnici PS Čitluk, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja općine Čitluk i vrgoračkog kraja, te brojni drugi.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća, prigodnu molitvu za poginulog Gašpara i sve hrvatske branitelje predvodio je don Ivan Turudić, župnik župe Ploče-Tepčići.

Nakon što su sudionici posjetili i mjesta stradanja Ivice Parata, Nene Vučice i Vlade Gotovca, trojice članova 4. gardijske brigade koji su poginuli na području općine Čitluk, te im odali zasluženu počast, u novoj crkvi sv. Ante Padovanskog Ploče-Tepčići don Ivan Turudić služio je svetu misu zadušnicu.

Fotografije možete pogledati OVDJE.

Brotnjo.info

WordPress Video Lightbox