Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Općina Čitluk partner u razvoju turističkog modela Mostar Hub and Spokes

U dvorani za sastanke Općine Čitluk danas je održan sastanak fokus grupe na kojem su sudjelovali predstavnici USAID Turizma, Općine Čitluk, Turističke zajednice HNŽ i predstavnici turističkog sektora s područja općine Čitluk.

Predstavnici projekta USAID-a Razvoj održivog turizma u Bosni i Hercegovini (Turizam) na sastanku su prezentirali Mostar Hub and Spokes model, njegove prednosti te objasnili mogućnosti kreiranja bogatije turističke ponude. Mostar Hub and Spokes model ima za cilj povećanje broja posjetitelja, potrošnje i dužine boravka u Gradu Mostaru i njegovim okolnim općinama i gradovima koji se nalaze u njegovoj neposrednoj blizini. Mostar i okolne općine bit će dio marketinških i promotivnih napora kojima će USAID Turizam i Turistička zajednica HNK/Ž podržavati ove mikro-destinacije u razdoblju 2022/2023 godine.

Model Mostar Hub and Spokes će povezivati Mostar (Hub) s destinacijama, atrakcijama i turističkim iskustvima u neposrednoj blizini (Spokes), kroz paket cjelodnevnih ili poludnevnih ponuda, nudeći raznolike opcije putovanja i izleta što regionalne i međunarodne putnike dovodi do produljenog boravka i povećane potrošnje po posjetitelju, čime se povećavaju lokalne ekonomske koristi, nova ulaganja i otvaranje radnih mjesta.

Navedenim projektom trebali bi biti obuhvaćeni sljedeći gradovi i općine: Neum, Ravno, Čitluk, Nevesinje, Široki Brijeg, Ljubuški, Grude, Stolac i susjedna općina Berkovići, Ljubinje i Konjic, kao i šire područje Grada Mostara.

Općina Čitluk raspolaže brojnim i raznolikim sadržajima poput vinskih cesta, najstarijeg vinskog podurma, muzeja, duhovnim sadržajima i brojnim ostalim zanimljivostima koje bi mogle privući posjetitelje. Također, općina Čitluk zahvaljujući razvijenom hodočasničkom turizmu raspolaže velikim brojem ugostiteljskih objekata i smještajnih kapaciteta, a sve turističke potencijale na današnjem sastanku na najbolji način predstavili su nazočni predstavnici Općine Čitluk, Turističke zajednice HNŽ i predstavnici iz turističkog sektora.

WordPress Video Lightbox