Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Održan sastanak s predstavnicima Federalne geodetske uprave

Ravnatelj Federalne geodetske uprave gosp. Željko Obradović i pomoćnici ravnatelja gosp. Denis Tabučić i gosp. Sead Hadžić posjetili su danas općinu Čitluk. Održan je sastanak sa Načelnikom općine gosp. Marinom Radišićem i njegovim suradnicima iz sektora geodetskih i imovinsko-pravnih poslova. Sastanku je nazočio i direktor Županijske geodetske uprave gosp. Ivan Lesko.

Tema sastanka je bila realizacija projekata iz domene Sektora zemljišne administracije, a koji su od posebnog interesa za jedinice lokalne samouprave. Prioritetna aktivnost je usuglašavanje katastarskih i zemljišnoknjižnih podataka u okviru projekta „Registracija nekretnina“. Usuglašeni su podaci za katastarske općine Vionica i Bijakovići, a u fazi implementacije je i katastarska općina Paoča. Naglašen je poseban interes za katastarske općine Međugorje i Čitluk i iznalaženje modaliteta rješavanja trenutne neusuglašenosti katastarske i zemljišnoknjižne evidencije u ovim katastarskim općinama.

Istaknuto je zadovoljstvo realizacijom projekta adresnog registra, uspostavljenim za cijelo područje općine Čitluk. Treba istaknuti kako je baš općina Čitluk bila pilot općina za uspostavu adresnog registra u Federaciji BiH.

Također, izražen je interes i za projekt uspostave digitalnog arhiva i katastra komunalnih vodova za čiju realizaciju postoje i zakonski i tehnički preduvjeti, ali se mora dogovoriti posebna dinamika pripreme i same realizacije.

Na kraju sastanka istaknuta je dugogodišnja dobra suradnja Federalne geodetske uprave i općine Čitluk, ali i potreba nastavka realizacije projekata iz Sektora zemljišne administracije u općini Čitluk – objavljeno je na web stranici Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

WordPress Video Lightbox