Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Održan Sajam poduzeća za vježbu i Dan otvorenih vrata SŠ dr. fra Slavka Babarića

U Srednjoj školi dr. fra Slavka Barbarića danas su održana dva zanimljiva događaja. Čitlučka srednja škola svoja je vrata otvorila učenicima završnih razreda OŠ fra Didaka Buntića, OŠ Bijakovići i OŠ Čerin te ih upoznala sa zanimanjima za koja se mogu obrazovati odluče li se upisati SŠ dr. fra Slavka Barbarića, a poseban naglasak u predstavljanju zanimanja stavljen je na novo četverogodišnje strukovno zanimanje: ekonomist – poslovna informatika. Uz Dan otvorenih vrata u SŠ dr. fra Slavka Barbarića danas je održan i tradicionalni Sajam poduzeća za vježbu na kojem su učenici završnih razreda ekonomskog i turističkog smjera predstavili svoja kreativna poduzeća.

Uz učenike SŠ dr. fra Slavka Barbarića na sajmu su se također predstavili učenici Srednje škole Prozor, učenici Srednje škole Čapljina i učenici Srednje ekonomske škole Joze Martinovića iz Mostara. Uz riječi dobrodošlice i ohrabrenja, sve nazočne na otvaranju sajma pozdravila je prof. Adela Škutor, ravnateljica SŠ dr. fra Slavka Barbarića.

Proglašavajući Sajam poduzeća za vježbu otvorenim, ravnateljica Škutor se zahvalila učenicima ekonomskog smjera, turističkim tehničarima, kuharima i konobarima te njihovim nastavnicima koji su ih pripremali za sajam, učenicima iz gostujućih škola, pedagoginjama i svim ostalim koji su sudjelovali u organizaciji sajma.

Na sajmu se predstavilo ukupno jedanaest kreativnih poduzeća koje su osmislili učenici, a po završetku sajma sudionicima su uručene prigodne zahvalnice.

Ono što svakako valja naglasiti je da je na Danu otvorenih vrata po prvi put predstavljen smjer ekonomist – poslovna informatika, te da je premijerno prikazan promotivni video kroz koji se predstavlja SŠ dr. fra Slavka Barbarića.

U kratkom razgovoru s novinarima nakon održavanja Sajma poduzeća za vježbu i Dana otvorenih vrata, ravnateljica Adela Škutor istaknula je da će novi smjer imati naglasak na informatici kao osnovi tehničkog razvoja te da će ovaj smjer pružati izvrsnu osposobljenost za tržište rada kao i odličan temelj za nastavak obrazovanja na visokoškolskim ustanovama.

SŠ dr. fra Slavka Barbarića prva je škola na području Hercegovačko-neretvanske županije koja će učenicima ponuditi smjer ekonomist – poslovna informatika, a za ovo zanimanje već na Danu otvorenih vrata učenici završnih razreda osnovnih škola pokazali su veliko zanimanje, kao i za promotivni film koji je za Srednju školu dr. fra Slavka Barbarića, u suradnji s učenicima, ravnateljicom, nastavnicima i pedagoginjama snimio Digital foto-video studio Đani.

Fotografije možete pogledati OVDJE.

WordPress Video Lightbox