Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Obilježena 28. obljetnica obnoviteljskog rada OMH Čitluk

Završnim programom „Svibanjskih svečanosti – Brotnjo 2019.“, nove kulturno-duhovne manifestacije u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Čitluk, sinoć je obilježena 28. obljetnica obnoviteljskog rada Ogranka Matice hrvatske Čitluk.

Povodom 28. obljetnice obnoviteljskog rada OMH Čitluk u župnoj crkvi Krista Kralja slavljena je misa zahvalnica, nakon čega je u Galeriji fra Didaka Buntića započeo svečani program obilježavanja obljetnice tijekom kojeg je predstavljana nova knjiga novela književnice Anite Martinac i otvorena izložba slika akademske slikarice Zdenke Bilušić iz Šibenika simboličnog naslova „Prozor u knjigu“.

Nova zbirka novela Anite Martinac nosi naslov „Život nema naslova“, a uz autoricu u predstavljanju zbirke novela sudjelovali su Višnja Spajić i prof. Andrija Stojić, predsjednik OMH Čitluk.

Inače, ova knjiga je, kao i ranija autoričina djela, objavljena u suradnji ogranaka Matice hrvatske, pa je tako zbirka novela „Život nema naslova“ svijetlo dana ugledala u sunakladništvu Ogranka Matice hrvatske u Čitluku i Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima. Recenzenti knjige su Miljenko Stojić i Ivan Župa, dok ilustraciju na naslovnici i crteža u knjizi potpisuje Vlado Brkić.

Izrada ilustracija jedan je od umjetničkih izražaja i akademske slikarice Zdenke Bilušić. Ova umjetnica, koja živi i radi u Šibeniku, u Galeriji fra Didaka Buntića izložila je slike objedinjene u izložbu pod nazivom „Prozor u knjigu“ koja će ostati otvorena do 15. lipnja 2019.

Inače Zdenka Bilušić je predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Šibeniku i iza sebe ima niz samostalnih i brojne skupne izložbe slika, skulptura, ilustracija i maski. Članica je ULUPUH-a, Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade (Klub prvih pisaca), In- sea-e i Unime.

Tijekom obilježavanja 28. obljetnice obnoviteljskog rada Ogranka Matice hrvatske nastupile su mlade glazbenice Eva Martinac i Gloria Mihić, a po završetku službenog dijela programa druženje je nastalo uz prigodni, slavljenički domjenak.

 

WordPress Video Lightbox