Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Fra Goran Azinović pozvao prvopričesnike da hode kroz život s Isusom

U župi Krista Kralja Čitluk danas je prvopričesnicima podijeljen sakrament Prve svete pričesti. Nakon višemjesečne vjeronaučne priprave 54 prvopričesnica i prvopričesnika danas je primilo sakrament Prve svete pričesti.

Prvopričesnice i prvopričesnici, odjeveni u prigodne odore, u procesiji su ušli u župnu crkvu, gdje je fra Goran Azinović, kapelan župe Krista Kralja – Čitluk, u suslavlju sa župnikom fra Mirom Šegom predvodio sv. Misu i na njoj propovijedao.

Budući da je tema programa koji su prvopričesnici pripremili za današnju svečanost bila „Pružene ruke Isusu“ i fra Goran Azinović je poruku svoje propovijedi usmjerio baš na ovu temu.

Govoreći o rukama fra Goran je kazao kako su ruke važan dio ljudskog tijela i da su uvijek zajedno te da ruke uvijek sve znaju. Naglašavajući važnost ruku fra Goran je istaknuo da se svećenik postaje po rukama, da po rukama postaje i obitelj, kao i da primjerice vrhunski sportaši i glazbenici dolaze do svojih uspjeha složno koristeći obje ruke, no da je najvažnije svoje ruke u prvom redu pokloniti Isusu.

Kako bi ga prvopričesnici lakše razumjeli fra Goran im je priredio mali igrokaz kroz koji su mogli vidjeli kako sve u životu mogu dobiti ako kroz život budu hodili s Isusom. Za uspjeh u igrokazu bilo je najvažnije da Isus bude cijelo vrijeme prisutan u životu mladića čiji je životni put prikazan od odabira škole do osnivanja obitelji, ali i životima onih koje susreće na svom putu, a tako je i u stvarnom životu.

Upamtite današnji dan. Ako želite imati lijep život. Ako želite imati sretan život, onda uzmite Isusa za ruku – poručio je fra Goran prvopričesnicima i kazao kako su iskrene molitve iz dječjeg srca najljepše te da tako treba moliti cijeli život.

Tijekom sv. Mise prvopričesnici su za svoje roditelje i ostale vjernike upriličili prigodan program kojim su ujedno sudjelovali u molitvi vjernika, prinošenju darova i zahvali. Prigodni program prvopričesnici su pripremili pod vodstvom časne sestre Slavice Kožul, koja ih je i vodila kroz vjeronaučnu pripremu.

Svojim nastupom u pjevanim dijelovima Mise današnju svečanost uveličali su članovi Malog župnog zbora.

WordPress Video Lightbox