Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Biskup Perić u Čitluku krizmao 34 mladih

Biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski msgr. Ratko Perić na današnjem misnom slavlju u župnoj crkvi Krista Kralja u Čitluku podijelio je sakrament svete potvrde. Sakrament svete potvrde danas je primilo 34 mladih, 18 krizmanica i 16 krizmanika, koji su na misno slavlje i podjelu sakramenta svete potvrde došli u pratnji svojih kuma i kumova.

Na početku misnog slavlja krizmanici su, skrušeni u molitvi, pozdravili biskupa Perića, a poseban pozdrav i molbu da krizmanicima udijeli sakrament svete potvrde uputili su krizmanik Josip Prusina i krizmanica Klara Lukić.

Mladićima i djevojkama koji su danas potvrdili svoju vjeru i svoju pripadnost Crkvi, biskup Perić uputio je snažne poruke kroz propovijed i na poseban način naglasio važnost dara Duha Svetoga.

Krizmanica Mirjam Šarac i krizmanik Andrijano Barbarić pred kraj misnog slavlja izrekli su biskupu Periću zahvalu i uručili prigodne darove, a riječi zahvale msgr. Ratku Periću uputio je i fra Miro Šego, župnik župe Krista Kralja – Čitluk.

Uz biskupa Perića, predvoditelja misnog slavlja, u koncelebraciji su bili don Đuro Bender, dekan Broćanskog dekanata i župnik župe Gradina, fra Miro Šego, župnik župe Krista Kralja, fra Hrvoje Miletić, župnik župe Čerin, don Ivan Turudić, župnik župe Ploče – Tepčići, don. Pero Miličević, biskupov tajnik i fra Goran Azinović, kapelan župe Krista Kralja.

WordPress Video Lightbox