Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Održana 27. sjednica Općinskog vijeća Čitluk

Općinsko vijeća Čitluk je, na danas održanoj 27. sjednici, razmotrilo i usvojilo odluku o dodjeli javnih priznanja Općine Čitluk. Sukladno ovoj odluci, u znak javnog priznanja za ostvarene uspjehe u radu i djelovanju, kojima se doprinosi razvoju i ugledu općine Čitluk, na svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom Dana općine, bit će dodijeljena Nagrada Općine Čitluk za životno djelo, Godišnja nagrada Općine Čitluk i Zahvalnica.

Nagrada za životno djelo bit će uručena Mati Buliću, i to za razvoj hrvatske kulture i glazbene umjetnosti te izniman doprinos promidžbi i ugledu općine Čitluk. Za iznimno postignuće i doprinos razvoju gospodarstva u općini Čitluk tvrtki Podrumi Andrija d.o.o Paoča – Čitluk na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Čitluk bit će uručena Godišnja nagrada Općine Čitluk, dok će Zahvalnica biti uručena Ivanu Grgiću za njegov doprinos u promociji šahovske i sportske kulture na području općine Čitluk.

Također, na današnjoj sjednici usvojena su i izvješća o radu Kulturno-informativnog centra Čitluk i Javnog pravobraniteljstva Općine Čitluk, kao i prijedlog odluke o izradi monografije stradanja Brotnjaka u svjetskim ratovima, Domovinskom ratu i poraćima, prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o označavanju naseljenih mjesta, naselja, ulica i trgova nazivima te zgrada brojevima i prijedlozi za rješavanje pitanja ispred Općinske službe za gospodarstvo.

Zlatko Prusina, ravnatelj Kulturno-informativnog centra Čitluk, u izvješću o radu za proteklu godinu prezentirao je aktivnosti KIC-a u 2018. godini i ostale podatke vezane za ovu kulturnu ustanovu, a izvješće o radu Javnog pravobraniteljstva Općine Čitluk prezentirala je Mladenka Stojić, javna pravobraniteljica. Oba izvješća nakon prezentacije su i usvojena.

Na 27. sjednici Općinskog vijeća Čitluk, vijećnici su također razmotrili, te nakon toga i usvojili odluku o pristupanju izradi i izdavanju monografije stradanja Brotnjaka u svjetskim ratovima, Domovinskom ratu i poraćima. Monografija posvećena stradalim Brotnjacima sadržavat će podatke o stradalima iz navedenih ratova i poraća sa cjelokupnog područja općine Čitluk.

Vijećnici Općinskog vijeća Čitluk na današnjoj su sjednici usvojili izmjene i dopune odluke o označavanju naseljenih mjesta, naselja, ulica i trgova nazivima te zgrada brojevima, a na samom kraju sjednice i prijedloge za rješavanje pitanja ispred Općinske službe za gospodarstvo.

WordPress Video Lightbox