Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Načelnik Radišić ugostio predstavnike tri nacionalna folklorna ansambla

Povodom gostovanja nacionalnih folklornih ansambala iz Hrvatske, Srbije i Makedonije na VII. Međunarodnoj večeri folklora „Vionica 2018.“, načelnik općine Čitluk Marin Radišić upriličio je danas prijem za predstavnike Ansambla narodnih plesova i pjesama „Lado“ iz Hrvatske, Nacionalnog ansambl „Kolo“ iz Srbije i Makedonskog nacionalnog ansambla „Tanec“, te njihove domaćine iz HKUD sv. Marko – Vionica.

Prijemu u Uredu načelnika Općine Čitluk danas su nazočili: Ina Kostelac, viši stručni savjetnik za međunarodne odnose u ansamblu „Lado“, Vlada Dekić, direktor ansambla „Kolo“, Strahinja Bošković, organizator u ansamblu „Kolo“, Stojanče Pavlovski, direktor ansambla „Tanec“, Jane Angelovski, organizator u ansamblu „Tanec“ te Damir Mandarić, predsjednik HKUD sv. Marko i Marija Primorac, potpredsjednica HKUD sv. Marko Vionca.

Marin Radišić, načelnik općine Čitluk zahvalio je predstavnicima nacionalnih folklornih ansambala što su svojim dolaskom uveličali međunarodnu smotru folklora u Vionici, te je svojim gostima predočio osnovne podatke o općini Čitluk, posebice se osvrćući na rad kulturno-umjetničkih društava i kulturne manifestacije koje se održavaju na području naše općine Čitluk.

Nacionalni folklorni ansambl iz Makedonije već ranije je nastupao u Vionici, dok će večerašnji nastup biti prvi nastup „Lada“ i „Kola“ u Vionici, no predstavnici svih ansambala koji će večeras nastupiti bili su suglasni da im je čast nastupiti u Vionici i da su naišli na izuzetno ljubazne i susretljive domaćine s kojima je zadovoljstvo surađivati.

Nastup tri nacionalna ansambla impresivan je uspjeh za HKUD sv. Marko – Vionica i najljepša pozivnica za sve zaljubljenike u folklor da večeras od 20,30 sati uživaju u izvanrednom programu u Vionici.

WordPress Video Lightbox