Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Članovi HKUD sv Marko – Vionica premijerno izveli koreografiju „Posavina“

Članovi HKUD sv. Marko – Vionica uz to što su jako uspješni u organizaciji međunarodne smotre folklora, jako su uspješni i u očuvanju tradicijskih pjesama, plesova i običaja svog kraja, no ovo društvo na svom repertoaru ima i koreografije iz drugih hrvatskih krajeva. Od ranije članovi HKUD sv. Marko – Vionica izvode koreografiju i imaju nošnje iz Slavonije, a sinoć su na VII. Međunarodnoj večeri folklora u Vionici članovi HKUD sv. Marko premijerno izveli koreografiju „Posavina“.

Na premijernom nastupu s novom koreografijom članovi vioničkog kulturno-umjetničkog društva nosili su nošnje iz Posavine, a tijekom sinoćnjeg nastupa muška pjevačka skupina HKUD sv. Marko Vinica izvela je pjesmu „Volim Brotnjo“ sa istoimenog nosača zvuka.

Inače, svojim nastupom HKUD Sv. Mrko otvorio je drugu večer međunarodne smotre folklora na kojoj su uz njih nastupili: KUD Ljeskovac (Hrvatska), KUD Aluminijum (Crna Gora), KUD Radman Šarkić (Crna Gora), KUD Marko Markota (Hrvatska), KUD „14. maj“ Tojšići (BiH) i Folk dance group „Swojacy“ (Poljska).

VII. međunarodna večer folklora „Vionica 2018.“ završava večeras, kada će u Vionici nastupiti domaće kulturno-umjetničko društvo i tri nacionalna ansambla, i to: Ansambl narodnih plesova i pjesama „Lado“ iz Hrvatske, Nacionalni ansambl „Kolo“ iz Srbije i Makedonski nacionalni ansambl „Tanec“.

Program na terenu sportsko-rekreacijskog centra u Vionici večeras započinje u 20,30 sati.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1081324375348523.1073743156.252864094861226&type=1&l=fca0575da0

WordPress Video Lightbox