Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Na proslavi Dana SŠ dr. fra Slavka Barbarića potpisana povelja o prijateljstvu

Danas je u Srednjoj školi dr. fra Slavka Barbarića održana svečana priredba povodom proslave Dana škole. Krajem prošlog tjedna istim povodom održana su sportska natjecanja, a prije samog početka današnje priredbe prof. Adela Škutor, ravnateljica Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića i prof. Lovre Botica, ravnatelj Srednje škole Petra Šegedina – Korčula, potpisali su Povelju o prijateljstvu.

Slavljenička priredba započela je prigodnim uvodom, pozdravom uzvanika i gostiju, te minutom šutnje kojom je odana počast svim preminulima koji su na bilo koji način bili vezani za slavljeničku školu.

U pozdravnom govoru prof. Adela Škutor, ravnateljica SŠ dr. fra Slavka Barbarića, osvrnula se na rad škole, uspjehe učenike, realizirane i započete projekte, a govoreći o planovima za sljedeće razdoblje ravnateljica Škutor je istaknula povelju o prijateljstvu sa Srednjom školom Petra Šegedina.

Ovom poveljom, koja je svojevrsni sporazum o suradnji, škole potpisnice uredile su suradnju u obrazovno-stručnom, kulturnom i sportskom području, te dogovorile suradnju u aktivnostima koje imaju za cilj: razmjenu iskustava u obrazovanju učenika u sektoru turizma, motivirati učenike za unaprjeđenje znanja i vještina, razvijanje natjecateljskog duha, promoviranje sporta, unaprjeđenje svijesti, održavanje natjecanja i sudjelovanje u projektima.

Uz ravnatelja Srednje škole Petra Šegedina, koji je potpisao povelju, proslavi Dana SŠ dr. fra Slavka Barbarića također je nazočilo nekoliko profesora i učenika iz ove škole, u čije ime je, obraćajući se nazočnima, ravnatelj Botica čestitao Dan škole i zahvalio na gostoprimstvu.

Izrazivši uvjerenje u dobru suradnju i zadovoljstvo zbog potpisane povelje ravnatelji su na današnjoj priredbi razmijenili prigodne darove, nakon čega je nastavljena priredba na čijoj su pripremi marljivo radile voditeljice sekcija sa svojim učenicima.

Svojim angažmanom u pripremama za priredbu istaknule su se: literarno-recitatorska, glazbena, novinarska, ekološka te kreativna sekcija SŠ dr. fra Slavka Barbarića, pa su tako posjetitelji priredbe mogli uživati u nastupima Frame Čitluk, školskog Zbora, recitalu poezije pjesnika Antuna Branka Šimića u izvedbi članova literarno-recitatorske sekcija, kao i u izvedbama prigodnih skladbi i literarnih radova.

Na današnjoj svečanosti prigodni darovi za nesebičan rad i neumorno zalaganje tijekom dugogodišnjeg rada u školi uručeni su profesorici matematike Marini Zubac i nastavniku praktične nastave Franji Mijatoviću, a prigodne nagrade dobili su i pobjednici u sportskim natjecanjima i autorice najboljih literarnih radova napisanih na temu: U tebi mora gorjeti ono što želiš zapaliti u drugima.

Sudjelujući u spomenutom nagradnom natječaju, Lucija Kordić napisala je najbolje ocijenjeni rad, drugo mjesto osvojila je Ana Radišić, dok je autorica trećenagrađenog rada Ivona Bošnjak.

Spomenutim učenicama prigodne nagrade uručila je ravnateljica Adela Škutor, dok je prof. Milovoj Pinjuh, zamjenik ravnatelja, uručio nagrade Josipi Dragićević i Mateju Radišiću za najbolje rezultate ostvarene u cross utrci.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1197356077078685&type=1&l=aa84173a7b

WordPress Video Lightbox