Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Na Buni otkriveno spomen obilježje poginulim pripadnicima brigade Knez Branimir

Danas je u Spomen parku na Buni, povodom obilježavanja 27. obljetnice oslobođenja Bune koje se obilježava u okviru programa Lipanjskih zora, otkriveno spomen obilježje poginulim pripadnicima brigade Knez Branimir – Čitluk na kojem su ispisana imena 11 poginulih članova ove brigade. Spomen obilježje otkrili su načelnik općine Čitluk Marin Radišić i Rafael Gagro, a kod novootkrivenog spomenika članovi udruge obitelji poginulih branitelja položili su cvijeće i zapalili svijeće.

Sama svečanost obilježavanja 27. obljetnice oslobođenja Bune započela je Misom za poginule branitelje a nastavljena je otkrivanjem dva nova spomenika i polaganjem vijenaca kod ranije podignutih spomenika u Spomen parku na Buni.

Uz spomen obilježje poginulim pripadnicima brigade Knez Branimir Čitluk danas je na Buni otkriveno i spomen obilježje pripadnicima 83. Domobranske pukovnije HVO-a Široki Brijeg, dok su izaslanstvo IV gardijske brigade HV-a zajedno s pripadnicima II samostalne satnije HVO-a Buna, izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora i izaslanstvo Oružanih snaga BiH poginulima počast odali polaganjem vijenaca.

Današnji program odavanja počasti poginulim braniteljima izvedbom svojih literarnih radova obogatili su učenici OŠ Marina Držića Buna i u glazbenom dijelu Josip Bilać.

Nakon završetka programa u Spomen parku na Buni, upriličen je svečani mimohod s ratnim stjegovima do Doma kulture na Buni gdje se nastavilo druženje uz osvježenje i uz prigodan film o Hrvatskom vijeću obrane.

WordPress Video Lightbox