Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Mještani Gornje Blatnice proslavili blagdan Presvetog Srca Isusova

Mještani Gornje Blatnice i njihovi gosti sinoć su na svečanom misnom slavlju i prigodnom druženju proslavili blagdan Presvetog Srca Isusova. Svečano misno slavlje predvodio je fra Ante Marić, a predstavljanje svog rada kroz nekoliko nastupa i koreografija sinoć su u Gornjoj Blatnici imali članovi i članice HKUD sv. Marko iz Vionice.

Sinoćnjem svečanom misnom slavlju prethodila je procesija od crkve Presvetog Srca Isusova kroz Biblijski vrt do vanjskog oltara na kojemu je slavljeno misno slavlje. Uz fra Antu Marića, predvoditelja misnog slavlja bio je fra Nikola Rosančić, župnik župe Gradnicći, koji je na kraju misnog slavlja podsjetio na trodnevnicu koja je prethodila samoj proslavi i zahvalio svim sudionicima, čestitao mještanima blagdan nebeskog zaštitnika te se zahvalio uzvanicima,među kojima su bili čelni ljudi Općine Čitluk, na dolasku.

Misno slavlje pjesmom je uveličao dio zbora Frame župe Krista Kralja Čitluk, a u drugom dijelu proslave nastupile su pjevačke skupine HKUD sv. Marko Vionica, orkestar i ostale sekcije društva. Tako se prigodno druženje održavalo uz gangu i bećarac muških i ženskih pjevačkih skupina, ali i hercegovačke tradicionalne plesove, kao i plesove iz Slavonije.

WordPress Video Lightbox