Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

ŠK Brotnjo: Odigran Božićni šahovski turnir za seniore i kadete

U prostorijama Hotela San na Služnju, Šahovski klub Brotnjo organizirao je tradicionalni šahovski turnir za seniore i kadete. Na seniorskom turniru nastupilo je 15 šahista. Igralo se švicarskim sustavom od 7 kola sa tempom igre od 10 min po igraču.

Sa 6,5 osvojenih bodova pobjednik turnira je Ante Pehar. Drugoplasirani Alen Buntić osvojio je 5 bodova. Stjepan Blažević je trećeplasirani sa 4,5 boda. Isti broj bodova kao i trećeplasirani osvojio je Željko Ostojić završivši na četvrtom mjestu.

Od 5. do 7. mjesta sa 4 boda poredali su se: Dragan Prskalo, Marinko Turudić i Dalibor Soldo. Dobro Zovko i Mate Luburić dijele 8. i 9. mjesto sa 3,5 boda. Sa 3 boda od 10. do 12. mjesta su Josip Barbarić,Tomislav Stojić i najveće razočarenje turnira Ivan Grgić.

Petar Ivanković i Perica Ostojić osvojili su po 2,5 boda. Na začelju sa 1,5 osvojenim bodom je Ante Vasilj.

Na kadetskom turniru prijavilo se 13 šahista i šahistkinja. Igralo se Bergerovim sustavom od 12 kola. Najbolje plasiran igrač i pobjednik je Borna Pehar sa 11 osvojenih bodova. Ana Ostojić sa 10 bodova zauzela je drugo mjesto.

Filip Pehar je završio na trećem mjestu sa 8 i pol bodova. Patrik Ostojić sa 8 bodova zauzima 4. mjesto. Lana Soldo sa 7 bodova dolazi do 5. mjesta. Šesti Ivan Musa također osvaja 7 bodova ali zbog lošijeg međusobnog odnosa završava stepenicu niže od Lane.
Slijede: Luka Vasilj 6,5, Nikola Smoljan 6, Karlo Šetka 5, Tomislav Zovko 4, Stjepan Luburić i David Pervan sa 2 i Mihaela Buntić sa 1 osvojenim bodom.

Sponzori kadetskog turnira su : Ministarstvo kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije, Zlatarna Delmark, Satelit, trgovina Mona, objavljeno je na web stranici Šahovskog kluba Brotnjo.

WordPress Video Lightbox