Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Literarna sekcija OŠ fra Didaka Buntića radove posvetila žrtvi Vukovara

Literarna sekcija Osnovne škole fra Didaka Buntića pod vodstvom profesorice hrvatskoga jezika Matije Macan i ove je godine svojim literarnim uradcima obilježila Dan sjećanja na žrtvu Vukovara.

Prigodno, a i u svečanijem ruhu povodom 30. obljetnice pada herojskog grada Vukovara, simbola slobode, mladi literarci su prošli virtualnu šetnju crkvom Svete mati slobode u župi Duha Svetoga u Zagrebu u kojoj se iza oltara nalazi kenotaf (prazan grob) oko kojega je ispisana spomen knjiga koja sadrži imena svih 15840 poginulih hrvatskih branitelja (izvor: Ministarstvo branitelja RH).

Na ovaj način učenici naše škole htjeli su odati počast svim našim braniteljima koji su položili najvrjednije što su imali, svoje živote, a samo za jedan cilj: slobodu svoje domovine.

Kako živimo u vremenu kada se još jednom hrvatski narod, doduše na drugačiji način, suočava s kušnjom u kojoj je sloboda opet ključno pitanje, učenici su se poslužili stihovima Božidara Prosenjaka ispisanim na južnoj strani kenotafa.

Stihovi isijavaju tu drevnu težnju za slobodom koja je stoljećima plamtjela u grudima svakog Hrvata, ali i šalju jasnu poruku. Koju, pročitajte u nastavku na priloženim fotografijama.

Dodajmo i to, da se prof. Matija Macan pridružila svojim literarcima pjesmom „Plačeš li, zemljo moja“ – poručili su iz Osnovne škole fra Didaka Buntića.

Osnovna škola fra Didaka Buntića

WordPress Video Lightbox