Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Književnik Miro Gavran i glumica Mladena Gavran gostovali u srednjoj školi

Mladena i Miro Gavran, umjetnički i bračni par, gostovali su danas u Srednjoj školi dr. fra Slavka Barbarića u Čitluku te su se, u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Čitluk i spomenute srednje škole, družili s učenicima.

Književni susret organiziran je u godini obilježavanja 180. obljetnice Matice hrvatske, čiji je Miro Gavran predsjednik, te povodom 151. obljetnice rođenja i 100. obljetnice smrti fra Didaka Buntića.

Predstavljajući goste umjetnike, prof. Andrija Sojić izrekao je niz komplimenata na račun umjetničkog stvaralaštva Mire i Mladene Gavran, i na kraju uvodnog obraćanja uručio prof. Adeli Škutor, ravnateljici SŠ dr. fra Slavka Barbarića, prigodni dar.

Na današnjem druženju s učenicima, osebujan umjetnički rad prezentirao je Miro Gavran, književnik, dramatičar, romanopisac, pripovjedač i pisac za mlade, dok je njegova supruga Mladena pročitale nekoliko odabranih pjesama.

Miro Gavran je najprevođeniji suvremeni hrvatski pisac i najizvođeniji hrvatski dramatičar te je stoga učenicima bilo zanimljivo čuti nešto više o motivima koji prevladavaju u Gavranovom književnom stvaralaštvu, o važnosti obrazovanja, ali i važne životne savjete.

Zajedno sa suprugom Mladenom, glumicom i redateljicom, Miro Gavran govorio je učenicima također o ljepoti i važnosti kazališta.

Predstavljanje umjetničkog opusa obitelji Gavran u srednjoj školi prvi je dio njihovog današnjeg gostovanja u Čitluku. Ljubitelji pisane riječi u našoj općini moći će nazočiti i večerašnjoj književnoj večeri u Hotelu Brotnjo, gdje će Miro Gavran predstaviti svoju knjigu „Obrana Jeruzalema“, a fra Marinko Šakota svoju najnoviju knjigu „Moguće? Danas?“.

Književni susret u Hotelu Brotnjo započet će u 19 sati.

WordPress Video Lightbox