Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Katarina Bošković pobjednica Krasnoslova održanog u OŠ Čerin

Nakon prošlogodišnje pobjede Mije Pejdo na Krasnoslovu, Osnovnoj školi Čerin pripala je čast da organizira županijsko natjecanje učenika četvrtih razreda osnovnih škola. U suradnji s Zavodom za školstvo Mostar, Osnovna škola Čerin danas je organizirala Krasnoslov na kojem su nastupili učenici iz 24 škole, a najbolju ocjenu za svoj nastup zaradila je Katarina Bošković iz OŠ Lipanjske zore – Višići.

Dobrodošlicu učenicima i prosvjetnim djelatnicima koji su ih pripremili za današnje natjecanje na početku programa poželjeli su učiteljica Josipa Prusina i ravnatelj OŠ Čerin Pero Petrušić. Ravnatelj Petrušić u svom je govoru zahvalio svim natjecateljima i njihovim učiteljima, predstavio OŠ Čerin i istaknuo kako je OŠ Čerin snimila nosač zvuka s kojega je školski zbor i tijekom Krasnoslova izveo dvije skladbe. Jedna je himna OŠ Čerin, a druga skladba koja nosi naziv „Ne rugaj se“ i dio je kampanje koja promovira nenasilje.

– Naša kampanja je krenula da školu učinimo pravim učeničkim domom. Nadam se da ćemo u tome i uspjeti. Jutros kada su me vidjeli u ovoj majici, jer uglavnom nosim košulje, svi su se začudili. Odijelo ne predstavlja čovjeka, ni njegove sposobnosti. Ova majica je znak da svi trebamo biti isti, bez obzira kakvu vrstu posla obavljamo. Svedimo škole na 0% tolerancije nasilja – poručio je ravnatelj Pero Petrušić.

Nastupe učenika na Krasnoslovu s posebno pozornošću pratile su prof. Danijala Sabljić, predsjednica povjerenstva, prof. Draženka Tole i učiteljica Marija Šarac, članice stručnog povjerenstva koje nije imalo zadaću izabrati najbolje u nizu odličnih učeničkih interpretacija skladbi.

Najbolje ocijene za svoj nastup na Krasnoslovu dobila je Katarina Bošković iz OŠ Lipanjske zore – Višići za svoju izvedbu pjesme „Sreća“ autora Ivice Vanje Rorića. Drugo mjesto osvojila je Ana Glamuzina iz OŠ Čerin za izvedbu pjesme „Sjećanje na majku“ koju potpisuje Stanislava Čarapina, a treće mjesto osvojila je Matea Pavlović iz OŠ Crnići – PO Hodovo koja je nastupila s pjesmom „Velik kao dijete“ Enesa Kiševića.

Najbolje ocijenjenim učenicama nagrade je uručila Andreja Pehar, stručna savjetnica za razrednu nastavu pri Zavodu za školstvo Mostar, koja je također Franu Odaku, učeniku Osnovne škole za djecu s posebnim potrebama, koji se predstavio izvedbom pjesme „Mama hvala“ uručila posebnu nagradu za hrabrost i upornost.

Natjecatelji Krasnoslova predstavili su se odličnim izvedbama pjesama, dok su se učenici OŠ Čerin danas predstavili raznolikim programom kojim su na lijep način iskazali svoju kreativnost.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1045436332270661.1073743119.252864094861226&type=1&l=8be5a3f2ed

WordPress Video Lightbox