Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Izraz sućuti povodom smrti časne sestre Muriel Geisler

Povodom smrti časne sestre Muriel Geisler, načelnik općine Čitluk Marin Radišić uputio je izraz sućuti koji prenosimo u cijelosti:

Poštovani žitelji općine Čitluk, dragi prijatelji,

sve nas je rastužila vijest o smrti časne sestre Muriel Geisler, velike humanitarke koja se nesebično zalagala i marljivo djelovala za dobrobit cijele Hercegovine pa tako i općine Čitluk na čijem području je napravila veliki broj humanitarnih dijela.

Nakon 40 godina služenja kao redovnica, pripadnica Congregation of the Sisters of Our Lady of the Cenacle iz New York-a, pokojna časna sestra Muriel Geisler 1992. došla je u Međugorje i zajedno sa svojim suradnicima, među kojima svakako valja izdvojiti Mary Walsh, započela svoje hvalevrijedno humanitarno djelovanje u Hercegovini.

Upravo njih dvije osnovale su Humanitarnu udrugu „Sv. Josip Radnik“ koja je isprva pomagala siromašnim i potrebitima, a ova udruga zaslužna je i za izgradnju Doma za starije i nemoćne Sv. Josip radnik i Hospicija Božanskog milosrđa u Ljubuškom te Dom za starije i nemoćne osobe u Ravnom. Kako svi znamo, Humanitarna udruga „Sv. Josip Radnik“ započela je i izgradnju objekta namijenjenog za potrebe osoba s invaliditetom i djece s poteškoćama u razvoju smještenog u Potpolju.

Nažalost, časna sestra Muriel Geisler, koja će nam svima ostati u sjećanju kao izuzetna osoba, neće među živima dočekati završetak i otvorenje objekta, no njezine zasluge za realizaciju ovog projekta su nemjerljive.

Ovim putem, u ime svih građana općine Čitluk, svoje osobno ime i u ime svih djelatnika Općine Čitluk, a na poseban način onih koji su bili prirasli srcu pokojne časne sestre Muriel Geisler, želimo članovima obitelji pokojne, pripadnicama njezinog redovničkog reda, gospođi Mary Walsh, članovima Humanitarne udruge „Sv. Josip Radnik“ te ostaloj rodbini, suradnicima i prijateljima, uputiti izraze naše iskrene sućuti.

Bila je čast poznavati izuzetnu osobu poput časne sestre Muriel Geisler, humanitarku koja je svojim djelima zaslužila našu neizmjernu zahvalnost.

Načelnik općine Čitluk
dipl.oec. Marin Radišić

WordPress Video Lightbox