Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Preminula časna sestra Muriel Geisler, poznata humanitarka

Poznata humanitarka i žena koja je sa svojom Humanitarnom organizacijom „Sv. Josip Radnik“ iz Chicaga sagradila dva staračka doma i hospicij te uspjela pomoći brojnim izbjeglicama i ljudima u potrebi ovoga kraja, časna sestra Muriel Geisler preminula je u utorak 21. srpnja 2020. oko 23,00 sata nakon kraće bolesti, objavljeno je na portalu Medjugorje.info.

Stanovnici Međugorja i okolnih mjesta bili su u prilici puno puta vidjeti poznato lice sr. Muriel Geisler i njezine suradnice Mary Walsh kako se voze svojim kombijem po Međugorju i okolnim selima isporučujući zalihe hrane potrebitima.

Sr. Muriel Geisler je rodom iz Bostona (MA), američka je redovnica, pripadnica Congregation of the Sisters of Our Lady of the Cenacle iz New York-a, USA. Nakon 40 godina službe u svom redu, osjetila je Gospin poziv da svoj život posveti misijama. Tako je stigla u Međugorje iz Sjedinjenih Američkih Država 1992. godine usred Domovinskog rata. Na početku se posvetila humanitarnom radu nabavljanja hrane i pomoći izbjeglicama, sve na način da je tražila donacije iz Irske i Amerike. Godine 1999. pridružuje joj se Mary Walsh, koja se povukla sa svog radnog mjesta u Poreznom uredu pri Službi s unutarnjim prihodima.

Sr. Muriel i Mary kako bi i zakonski mogle potvrditi svoje djelovanje, osnivaju humanitarnu organizaciju; registriranu u New Yorku pod imenom „St. Joseph The Worker LTD“, koja je opstajala isključivo preko Gospodinove providnost, koje su dolazile u obliku donacija irskih, engleskih, američkih i drugih hodočasnika engleskog govornog područja. Sredstvima koja su dobivali, nabavljale su osnovne zalihe hrane i dijelile ih siromašnim i potrebitima u izoliranim selima u blizini Međugorja, navedeno je u objavi portala Medjugorje.info.

Uz sve navedeno, preminula časna sestra Muriel Geisler na području općine Čitluk ostat će zapamćena po inicijativi za gradnju objekta namijenjenog za potrebe osoba s invaliditetom i djece s poteškoćama u razvoju smještenog u Potpolju. Naime, HU „Sv. Josip Radnik“ i Općina Čitluk u travnju 2019. godine potpisali su ugovor, čija je glavna odredba da će HU „Sv. Josip Radnik“ izgraditi objekt namijenjen za osobe s invaliditetom i djecu s poteškoćama u razvoju i darovati ga Općini Čitluk uz obvezu trajnog zadržavanja namijene objekta.

U siječnju ove godine započeta je gradnja objekta i održana prigodna svečanost na kojoj je gradilište blagoslovljeno, nakon čega je gradnja nastavljena planiranom dinamikom.

WordPress Video Lightbox