Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Gostovanje HKUD Brotnjo – Čitluk u Čepinu na 18. Čepinskim suncokretima

Proteklog vikenda 29. i 30. rujna 2018. godine, 40-ak članova HKUD Brotnjo Čitluk gostovalo je u Republici Hrvatskoj, točnije u Čepinu na manifestaciji „18. Čepinskim suncokretima“, koju organizira KUD Ivan Kapistran Adamović iz Čepina.

Valja napomenuti da se Brotnjaci i Čepinci druže već punih 15 godina. Prvo gostovanje našega Društva u Čepinu bilo je 2003. godine i od tada naša dva društva druže se svake godine bilo na njihovoj tradicionalnoj manifestaciji Dani suncokreta ili na našim Danima berbe grožđa u Brotnju.

Kao kruna dobre suradnje rezultiralo je potpisivanjem Povelje o prijateljstvu 2007. godine između naših dvaju KUD-a upravo na tradicionalnoj turističko, kulturno – gospodarstvenoj manifestaciji „Dani berbe grožđa – Brotnjo 2007.“

Budući da je ovoga puta uz stare članove išao veliki broj mlađih članova koji su po prvi puta putovali sa Društvom u Slavoniji, bili su više nego zadovoljni toplim dočekom, nezaboravnim druženjem i kao kruna svega izletom u Erdut i Aljmaš.

U Erdutu su mogli vidjeti najveću drvenu bačvu u svijetu koja se koristi u kojoj se nalazi 75 000 litara vina te kušati njihova najbolja vina. Inače, Erdutska vinarija je najveća vinarija u Republici Hrvatskoj koja u jednom komadu ima 500 hektara pod vinovom lozom.

Nakon Erduta posjetili smo najpoznatije Gospino svetište Gospe od utočišta u Aljmašu te novu crkvu u obliku Noine arke koja je sagrađena na temeljima stare crkve koju su srbočetničke horde na početku Domovinskog rata do temelja razorile.

Po povratku iz Erduta i Aljmaša naše druženje nastavilo se u Čepinu do popodnevnih sati kada smo se uz pozdrave polako uputili prema Hercegovini.
Ovom prigodom želimo se zahvaliti našim domaćinima članicama i članovima KUD I.K.Adamović kao i predsjedniku Društva Antunu Blaževiću i tajnici Ani Zrinski, priopćeno je uz HKUD Brotnjo.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1163883247092635&type=1&l=fbe7318806

WordPress Video Lightbox