Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Dr. sc. Nevenko Herceg boravio u radnom posjetu općini Čitluk

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ, boravi je danas u radnom posjetu općini Čitluk tijekom kojeg je obišao dio projekata koje je Vlada HNŽ financirala ili sufinancirala tijekom protekle tri godine.

Radni posjet općini Čitluk dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ, započeo je obilaskom područne osnovne škole u Biletić Polju, nakon čega su predsjednik Herceg, načelnik općine Čitluk Marin Radišić i predsjednik OV Čitluk Predrag Smoljan razgledali radove na rekonstrukciji regionalne ceste na dionici Biletić Polje-Čitluk.

Tijekom posjeta dr. sc. Nevenko Herceg obišao je Osnovnu školu u Služnju gdje je Vlada HNŽ, uz obnovu krovišta, izmjenu otvora i postavljanje nove fasade, financirala asfaltiranje školskog igrališta, prilaz za osobe s invaliditetom i pristup školi s regionalne ceste, ali i OŠ fra Didaka Buntića koja je nešto ranije doživjela temeljitu rekonstrukciju u okviru projekta povećanja energetske učinkovitosti.

Za posjeta općini Čitluk predstavnici Vlade HNŽ i Općine Čitluk posjetili su Općinski sud Čitluk, te su u Uredu načelnika Općine Čitluk razgovarali o realiziranim zajedničkim projektima poglavito vezanima za gospodarstvo, poljoprivredu, te civilnu zaštitu i vatrogastvo.

Svakako bih htio istaknuti da smo u tri godine ove županijske Vlade na čelu s predsjednikom dr. sc. Nevenkom Hercegom imali stvarno veliku potporu za naše projekte i da danas nismo stigli ni obići sve ono što je ovdje urađeno. Vjerujem da ćemo i u narednom razdoblju imati ovako uspješnu suradnju i veliku potporu od strane naše Vlade – kazao je nakon održanog sastanka u izjavi za novinare Marin Radišić, načelnik općine Čitluk.

– Novi izgled škola koje smo obišli i viša energetska učinkovitost, te izraženo zadovoljstvo onih koji u obnovljenim školama uče i rade, uvjeravaju nas u to kako smo na pravom putu, da smo donijeli dobru odluku s kojom trebamo nastaviti i u idućem razdoblju. Kada smo donijeli odluku o pristupanju projektu energetske učinkovitosti, procijenili smo da je to najjednostavniji, najučinkovitiji i najisplativiji način kako brzo poboljšati uvjete u našim javnim objektima u obrazovanju, zdravstvu, ali i pravosuđu i policiji. Također, to je način i kako pomoći našim općinama koje su vlasnici tih objekata. Budući da je obrazovanje u vrhu prioriteta Vlade, i u ovoj prigodi pozivam sve nas koji sudjelujemo u odgojno-obrazovnom procesu i procesu donošenja odluka da se nikada ne umorimo u stvaranju što boljih uvjeta u obrazovanju jer je ulaganje u obrazovanje najbolje investiranje za našu budućnost – kazao je predsjednik Herceg.

Uz osvrt na ova ulaganja, ulaganju u prometnu infrastrukturu, te uspješan povratak Općinskog suda u Čitluk, dr. sc. Nevenko Herceg je zaključio:

Nismo obišli sve, obišli smo samo dio onoga što smo radili. Mislim da je ovo dobar način kako različite razine vlasti, općinska i županijska, trebaju surađivati u interesu naših građana. Zadovoljstvo je bilo danas doći u općinu Čitluk, kao što svijetla obraza i uzdignute glave možemo doći u svaku našu sredinu, svaku našu općinu i razgovarati o učinjenom i o planovima i promišljanjima općina za naredno razdoblje.

foto: Vlada HNŽ i Općina Čitluk

WordPress Video Lightbox