Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Galić: Želja nam je da turnir svake godine bude sve jači i brojniji

Hrvatski košarkaški klub „Brotnjo“ petu godinu organizira jaki, međunarodni turnir za juniore „Monte Zott – Brotnjo 2018“. Ove godine na dvodnevnom turniru nastupit će osam momčadi, podijeljene u dvije skupine. U povodu toga razgovarali smo s direktorom kluba Milom Galićem.

Gospodine Galić, kako teku pripreme za ovogodišnji turnir?

Pripreme su u završnoj fazi. Sve najavljene ekipe potvrdile su dolazak i raduje me da na turniru svake godine nastupaju ponajbolje momčadi iz cijele regije. U sklopu turnira održat će se i natjecanje u šutiranju „trica“ i zakucavanjima. Na turniru će biti nagrađeni pojedinci u kategorijama, MVP turnira, najefikasniji igrač i najbolji obrambeni igrač turnira.

Što ovaj turnir znači za Brotnjo?

Jako puno! Brotnjo je rasadnik talenata i klub iz kojega su poniknula dva NBA igrača i nekoliko igrača europske razine. Upravo nas i ovaj turnir treba podsjećati na sve ono što je ovaj klub napravio za bh. košarku. Želja nam je da turnir svake godine bude sve jači i brojniji.

Koncem prošle godine proslavili ste 40 godina postojanja HKK Brotnjo. Najavili ste povratak kluba u ligaška natjecanja te u društvo najboljih momčadi države.

S novom Upravom vjerujem da je to moguće. Smatram da smo postavili realne ciljeve s obzirom na tradiciju kluba i momčad koji imamo. Nakon nekoliko godina, seniorska momčad se vraća ligaškim natjecanjima. Uz nekoliko pojačanja, vjerujem da ćemo već dogodine ostvariti plasman među najbolje momčadi lige.

Vrijedi istaknuti i suradnju s Fakultetom prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti u Mostaru.

Prije svega, ova suradnja je realizirana zahvaljujući dekanu prof. dr. Mariju Vasilju i prodekanu dr. sc. Tomislavu Volariću, bivšem košarkašu Brotnja i članu Uprave koji su na ovaj način iskazali spremnost da budu dio pobjedničke priče i povratka Brotnja u najviši rang natjecanja. U ime svih ljubitelja broćanske košarke želim im zahvaliti na potpisanom ugovoru.

Ovim putem bih zahvalio i načelniku općine Čitluk, gosp. Marinu Radišiću na potpori turniru i klubu, generalnom pokrovitelju tvrtki Union foods Čitluk te ostalim sponzorima koji nas podržavaju.

WordPress Video Lightbox