Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Fra Tomislav Pervan proslavio zlatnu misu

Fra Tomislav Pervan, svećenik koji trenutno obnaša dužnost ispovjednika i duhovnika časnih sestara franjevki u Međugorju, a tijekom svojih 50 godina svećeništva također je bio primjerice župnik župe Međugorje i provincijal Hercegovačke franjevačke provincije, proslavio je danas zlatnu misu.

Zlatomisnik svoje svečano misno slavlje održao je u župnoj crkvi Krista Kralja Čitluk na svetkovinu nebeskog zaštitnika čitlučke župe u zajedništvu s braćom svećenicima, članovima obitelji, uzvanicima, među kojima je bio dr. Dragan Čović – predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora, i cijelom župnom zajednicom.

Na početku današnjeg svečanog misnog slavlja fra Miro Šego, župnik župe Krista Kralja, pozdravio je sve nazočne, zlatomisniku uputio riječi zahvale i naglasio zadovoljstvo zbog činjenice da fra Tomislav Pervan proslavlja zlatnu misu upravu u Čitluku na svetkovinu nebeskog zaštitnika župe.

Fra Tomislav Pervan predvodio je današnje svečano misno slavlje, dok je fra Marinko Šakota održao lijepu propovijed koju možete poslušati:

O 50. obljetnici svoga svećeničkog ređenja hvalu iskazujem Bogu na visinama, ljubav i zahvalnost obitelji i prijateljima, a mir i radost svima kojima sam Krista naviještao. Zahvalan za dar svećeništva, svoje molitve i dobre želje stavljam pod plašt Kraljice Mira i sa sv. Franjom kličem: „Počnimo braćo iz početka“ – dio je fra Tomislavove poruke svima koji su sudjelovali u današnjem slavlju, a obraćajući se nazočnima fra Tomislav Pervan istaknuo je važnost molitve. Kroz primjere iz života svoje obitelji fra Tomislav je istaknuo molitvu siromaha, za koju vjeruje da je pomogla njegovom ocu da preživi Križni put i molitvu svoje majke koja je kod Gospodina izmolila da fra Tomislav postane svećenik.

Fra Miro Šego, župnik župe Krista Kralja, na kraju misnog slavlja, kojega su lijepom pjesmom uveličali zborovi iz Čitluka i Humca, još je jednom zahvalio fra Tomislavu Pervanu na pedeset godina svećeništva i služenja Gospodinu, uručio slavljeniku prigodni dar i nazočne pozvao da po završetku misnog slavlja kupnjom adventskih vijenaca podrže akciju Frame Čitluk.

Dodajmo također da je već ranije u Međugorju održana svečana akademija povodom 50 godina svećeništva fra Tomislava Pervana, a slavljenik je uz svoju obitelj danas nakon misnog slavlja organizirao i prigodno druženje.

WordPress Video Lightbox