Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Brotnjaci u Zagrebu napravili večer za pamćenje

Sinoć je u Zagrebu održana 12. Broćanska večer uz pjesmu i veselje. Koliko su Brotnjaci cijenjeni u Zagrebu govori i činjenica da je već drugu godinu zaredom predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović podržala i uveličala slavlje Brotnjaka.

Uz Predsjednicu se prisutnima obratio i veliki prijatelj našeg Brotnja gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, koji je uz broćansku feštu slavio svoj 64. rođendan.

U ime predsjednika Hrvatskog sabora Brotnjake je podržala državna tajnica u Ministarstva vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić, a izaslanica državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske bila je Žana Ćorić, savjetnica s posebnim položajem za pitanja Hrvata u Bosni i Hercegovini .

Kao domaćini zajedno su goste i uzvanike pozdravili načelnik općine Čitluk Marin Radišić i predsjednik Zajednice Brotnjaka u Zagrebu Mario Vučić.

Prof. dr. sc. Grgi Luburiću dodijeljena je godišnja nagrada – Zaslužni Brotnjak.

Bila je to doista večer koja je donijela duh hercegovačkog dobrog srca uz pjesmu i veselje, a posebice je raštika oduševila sve goste.

Domaćih štih nadopunili su članovi HKUD-a Brotnjo iz Čitluka. Za glazbene note bila je zadužena grupa Šarmeri, a program je vodio Mario Raguž.

Brotnjaci doista mogu biti ponosni jer su još jednom izrazili svoju privrženost hrvatskim korijenima, obiteljskim i kršćanskim vrednotama, a jučer je to bilo uz veselje i zajedništvo.

Brotnjo.info

 

WordPress Video Lightbox