Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

FOTO: Održana akcija pošumljavanja

Šume su opće dobro te je stoga potrebno povećati svijest građana o njihovoj važnosti. Baš je to bila svrha pošumljavanja koje je obavljeno u četvrtak na području Velikog Ograđenika i Čerina, a koje je organiziralo J.P. ŠGD Šume “Hercegovačko-neretvanske” d.o.o. sa neprofitnom kompanijom Ekopak iz Sarajeva. Pošumljavanje je izvršeno crnogoričnim i bjelogoričnim drvećem. Na terenu se priključila i Osnovna škola Čerin sa ravnateljem Pero Petrušić čije su vrijedne ruke pomogle u akciji pošumljavanja.

Ove godine djelatnici J.P. ŠGD Šume “Hercegovačko-neretvanske” planirali su na području Hercegovine zasaditi preko 10 000 sadnica na raznim lokacijama. Zadovoljstvo stvara činjenica da su razne ustanove, škole i građani prepoznali vrijednost ovakvih akcija, te da svi zajedno doprinosimo boljoj i zdravijoj budućnosti budućih generacija.

Šume su naše opće i korisno dobro i svi ih zajedno trebamo čuvati i uživati u njima kroz ispunjavanje svih funkcija šume (gospodarska, socijalna, zaštitna…). Želimo probuditi svijest da su šume naše i da ih trebamo njegovati za dobro budućih generacija.

Šume HNŽ/Brotnjo.info/OŠ Čerin

WordPress Video Lightbox