Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Večeras predstavljanje romana „Na proplancima ljubavi“

Ljubavni roman „Na proplancima ljubavi“, autora Emila Raspudića bit će predstavljen večeras u Hotelu Brotnjo. Dva dana prije Valentinova – Dana zaljubljenih broćanskoj publici roman će predstaviti glavna urednica i recenzentica prof. Jasna Ćorić, recenzent mr. sc. Marko Antonio Brkić, pjesnikinja Miljenka Koštro i ator, kojemu je ovo jedanaesta knjiga.

Predstavljanju romana „Na proplancima ljubavi“ prethodit će otvorenje izložbe slika širokobriješke slikarice Anđelke Hrkać s početkom u 18,30 sati, nakon čega će u Hotelu Brotnjo biti predstavljen roman čiji su recenzenti Jasna Ćorić, Edita Rudeš – Pantelić i Marko Antonio Brkić.

Program predstavljanja romana vodit će novinarka Valerija Ćorić, dok će predstavljanje glazbeno obogatiti učenici Osnovne glazbene škole Brotnjo.
Emil Raspudić rođen je 1946. godine, u Lipnu. Kao nastavnik razredne nastave radio je u Vrgorcu i Bijakovićima, a u SŠ dr. fra Slavka Barbarića obnašao je dužnosti profesora, pedagoga, pomoćnika ravnatelja i ravnatelja škole u kojoj je radio do umirovljenja. Već u studentskim danima započeo je s pisanjem i objavljivanjem svojih radova, isprva u pedagoškim časopisima, kasnije i kao recenzent udžbenika i priručnika za osnovne škole te kao autor knjiga o povijesti školstva i knjiga o povijesti sporta.

Ovaj broćanski književnik i umirovljeni pedagog dobitnik je Srebrne povelje Matice hrvatske, Godišnje nagrade Općine Čitluk i brojnih drugih nagrada. Uz navedena područja u svom književnom opusu ima i knjige pjesama i priča za učenike, knjigu koja tematizira život časne sestre Dominike, ali odnedavno i ljubavni roman.

Povezana vijest:

WordPress Video Lightbox