Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Počela međunarodna smotra folklora u Vionici

Trodnevna, sedma po redu međunarodna smotra folklora u Vionici počela je sinoć nastupima kulturno-umjetničkih društava iz BiH, Hrvatske i Poljske. Na otvaranju VII. međunarodne večeri folklora „Vionica 2018.“ nastupili su: HKUD sv. Marko – Vionica, KUD Roznovska dolina iz Poljske, KUD Dikovača iz Hrvatske i KUD Željezara- Zenica, KUD Tribanja-Livno, HKUD Šurmanci , HKUD Veljaci i TS Dukati iz BiH.

Posjetitelji su imali priliku na pozornici vidjeti raznolik program u kojem su nastupile različite sekcije HKUD sv. Marko, zdravičari, glazbenici i članovi kulturno-umjetničkih društava koja njeguju bogatu tradiciju krajeva iz kojih dolaze.

Svi izvođači brižno su se pripremali za nastup na međunarodnoj večeri folklora, pa su tako primjerice članovi HKUD Šurmanci sinoć imali svoju premijernu izvedbu kola iz opere Ero s onoga svijeta, a uz ostale izvanredne nastupe, dojmljiv zajednički nastup imali su mlada članica KUD Dikovača i profesor glazbe iz Zenice, koji su zajednički izveli pjesmu „Tebi majko misli lete“.

Nakon nastupa, predstavnicima svih izvođača domaćini su uručili zahvalnice i prigodne darove, a program vioničke međunarodne smotre folklora nastavlja se večeras od 20,30 sati. U večerašnjem programu nastupit će HKUD sv. Marko Vionica , KUD Ljeskovac (Hrvatska), KUD Aluminijum (Crna Gora), KUD Radman Šarkić (Crna Gora), KUD Marko Markota (Hrvatska), KUD „14, maj“ Tojšići (BiH) i Folk dance group „Swojacy“ (Poljska).

Svi posjetitelji večeras će ponovno moći okušati svoju sreću u tomboli s bogatim nagradnim fondoma, baš kao što će to biti i u nedjelju, kada će u Vionici nastupiti Ansambl narodnih plesova i pjesama „Lado“ iz Hrvatske, Nacionalni ansambl „Kolo“ iz Srbije i Makedonski nacionalni ansambl „Tanec“.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1080279872119640.1073743155.252864094861226&type=1&l=e065206895

WordPress Video Lightbox