Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Brotnjacima predstavljena zbirka pjesama Marka Markana Golemca

Edukacijsko-rehabilitacijski centar “Sveti Josip Radnik” večeras je organizirao jako posjećeno predstavljanje zbirke pjesama „Moj život, moje pisme“ autora Marka Markana Golemca. Predstavljanje je održana u spomenutom edukacijsko-rehabilitacijskom centru, a broćanskoj publici zbirku su predstavili Marko Markan Golemac, književnica Miljenka Koštro, prof. Marijan Mandić i Daniela Škegro, koja je bila i moderatorica večerašnjeg predstavljanja.

Predstavljanje zbirke pjesama u kojoj Marko Markan Golemac čitatelje lijepom riječju provodi kroz svoje doživljaje, misli i emocije obogaćeno je i kulturno – zabavnim programom u kojem su nastupili Ivana Pavković i Broćanski bećari.

Tijekom predstavljanja istaknuto je kako Marka Markana Golemca krasi jedinstven stil pisanja te da su Golemčeve pjesme na poseban način prožete ljubavlju prema mjestu Vrdi i njegovim stanovnicima, ali autor piše također i domoljubne pjesme, kao i pjesme inspirirane ostalim uzvišenim osjećajima.

S pravom se može kazati kako je Marko Markan Golemac svojim stihovima podigao lijep spomenik svom rodnom mjestu, ali u isto vrijeme zbirka pjesama je i svojevrsni prikaz autorovog života. Iako se kroz život susreo s mnogobrojnim problemima pa tako i sa bolešću od ranog djetinjstva, Marko Markan Golemac nije zanemario svoj pjesnički talent, nego je, oslanjajući se u vjeru, napisao brojen pjesme, od kojih su se neke našle u prvoj zbirci.

Autor zbirke pjesama „Moj život, moje pisme“ napisao je prigodne stihove zahvale i za večerašnje predstavljanje, a njegovi stihovi, njegove riječi, riječi predstavljača, kao i cjelokupno predstavljanje izazvali su posebne emocije kod nazočnih.

WordPress Video Lightbox