Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Broćanski osnovci kreativnost iskazali na likovnoj radionici

Učenice i učenici iz Osnovne škole fra Didaka Buntića – Čitluk, Osnovne škole Bijakovići i Osnovne škole Čerin danas su iskazali vlastite talente i kreativnost na dječjoj likovnoj radionici održanoj u sklopu 18. međunarodne kulturne manifestacije Didakovi dani.

Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Didak, kao organizator manifestacije, ponovno je organiziralo dječju likovnu radionicu kako bi učenici broćanskih osnovnih škola dobili dodatni poticaj za likovno stvaralaštvo i izražavanje. Radionica na kojoj je sudjelovalo 25 učenika održana je pod vodstvom prof. Sandre Karačić, kojoj je u radu s učenicima pomagala Marija Vasilj.

Učenici su tijekom likovne radionice naslikali različite vrste motiva i na svoj način stavili potpis na zanimljive radove. Dječja likovna radionica održana je u Hercegovačkom selu za vrijeme međunarodne likovne kolonije „Didak 2021“ pa su učenici imali priliku vidjeti kako umjetnička djela stvaraju akademski slikari, te od slikara okupljenih na koloniji dobiti vrijedne savjete za buduće radove.

Na ovaj način potiče se likovno stvaralaštvo kod mladih, a organizatori se nadaju kako će na sljedećim likovnim radionicama biti još više učenika.

Inače, radovi nastali na ovogodišnjoj međunarodnoj likovnoj koloniji Didak, kao i radovi s dvije prethodne kolonije, publici će se predstaviti izložbom koja će biti otvorene u 18 sati u Hercegovačkom selu.

WordPress Video Lightbox