Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Umjetnici iz BiH i Hrvatske okupili se na likovnoj koloniji „Didak 2021“

Danas je u Hercegovačkom selu, u okviru 18. Didakovih dana, s radom počela međunarodna umjetnička kolonija „Didak 2021“. U radu ovogodišnje kolonije sudjelovat će više od dvadeset akademskih umjetnika iz BiH i Hrvatske, a u sklopu kolonije ponovno će se održati i dječja likovna radionica.

Međunarodnu kulturnu manifestaciju „Didakvi dani“ organizira HKUD Didak iz Župe Gradnići. Ovogodišnjom manifestacijom obilježit će se 150. obljetnica rođenja velikog hercegovačkog svećenika, prosvjetitelja i vizionara fra Didaka Buntića. Njegov lik i djelo ponovno će biti inspiracija za umjetnike. No, motive za stvaranje umjetnici će ovih dana zasigurno pronaći i u ambijentu s posebnim etnografskim naglaskom. U radu međunarodne likovne kolonije „Didak 2021“ sudjelovat će: Josip Škerlj, Mišo Baričević, Miro Stamatović, Edo Unković, Nikša Erceg, Robert Kralj, Marta Baće, Nino Dubčić, Marica Dubčić, Ante Ljubičić, Ante Tonći Alač, Jure Jovica, Srećko Slišković, Anđelko Mikulić, Ernesto Markota, Trpimir Grgić, Ante Brkić, Sanja Sivrić, Megi Kunštek, Goran Milinković, Srećko Babić i Dominik Bošnjak.

Mario Boban, voditelj Međunarodne likovne kolonije Didak 2021, kazao nam je kako će umjetnici u prelijepom Hercegovačkom selu obitelji Vasilj stvarati do subote te da će se u subotu upriličiti otvaranje izložbe radova nastalih na likovnim kolonijama Didak u 2019., 2020. i 2021. godini.

Otvaranje izložbe upriličit će se u 18 sati, a izložbu postavljenu u Hercegovačkom selu otvorit će Tomislav Martinović, predsjedavajući Doma naroda FBiH, dok će u glazbenom dijelu programa sudjelovati HKUD Didak i klapa Trebižat.

WordPress Video Lightbox