Odličan vikend za KK Hercegovina Čitluk (Croherc)

Ispis

hercegovina Protekli vikend bio je odličan za karataše Karate kluba Hercegovina Čitluk (CROHERC). U subotu je u Samoboru održan redovni Sabor Hrvatskog karate saveza na kojem su dodijeljena priznanja za uspjeh u 2016 godini.


KK Hercegovina Čitluk (CROHERC) dobio je priznanje za najbolju seniorsku žensku ekipu. Djevojke u sastavu Irena Prga, Jelena Zovko i Kristina Zovko su seniorske prvakinje Hrvatske što je posebno veliki uspjeh za općinu Čitluk.

Pored odličnih djevojaka svakako treba istaknuti i naše kadete u sastavu Ivan Pehar, Jure Vasilj, Adrian Karačić i Oliver Čule koji su bili vice prvaci Hrvatske, dok su naši juniori završili na 5 mjestu. Sve ovo potvrda je uspješnog rada u klubu – navodi se u priopćenju KK Hercegovina Čitluk. 

Na osnovu svih ovih rezultata karate klub Hercegovina Čitluk (CROHERC) je ponio titulu najuspješnijeg kluba na ekipnom prvenstvu Hrvatske, a nagradu je u ime kluba primio trener Dalibor Vučić.

Pored nagrade za natjecatelje i trenere, međunarodni sudac Josip Grbavac dobio je priznanje za doprinos Hrvatskom karate savezu i položeno zvanje EKF Judge A na europskom prvenstvu održanom u Turskom Koaceliu.

U nedjelju su naši mlađi natjecatelji nastupili na veoma jakom karate turniru u Splitu. Riječ je o 1. Split kupu koji je okupio 700 natjecatelja iz 5 zemalja i 54 kluba.

Zlatne medalje osvojili su  Martina Musa i Ivan Pehar, dok je Patricija Prga osvojila srebro.

Broncom su se okitili: Monika Martinović, Marta Raič, Ivan Niko Prusina, Marta Stojić, Silvio Kvesić, Oliver Čule i Jure Vasilj.

Sljedeći važan događaj je u Bugarskoj (Sofija) gdje će od 14. do 19. veljače  biti održano  Europsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore na kojem će klub predstavljati Irena Prga u kategoriji mlađe seniorke -68 kg dok će na istom prvenstvu suditi Josip Grbavac.

Sve ovo ne bi bilo moguće bez puno rada i truda svih u klubu. Od trenera, natjecatelja, sudaca, roditelja i svih dobrih ljudi koji vole i cijene karate i sport općenito.  Posebno priznanje ide trenerima Josipu Primorcu, Daliboru Vučiću, Branimiru Luburiću, Tomislavu Barbariću i Nikoli Musi koje svakodnevno rade sa natjecateljima.

karate karate

 

KONTAKT

kontakti

Općina Čitluk
Trg žrtava Domovinskog rata 1
88260 Čitluk


Tel: + 387 36 640 500
Fax: + 387 36 640 537