Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Povjerenstvo za obilježavanje grobišta poziva građane na suradnju

Jučer je u prostorijama Općine Čitluk održana konstituirajuća sjednica Povjerenstva za obilježavanje i uređivanje grobišta Drugog svjetskog rata i poraća s područja općine Čitluk. Na konstituirajućoj sjednici Slaven Markota izabran je za predsjednika, Ivan Sabljić za zamjenik predsjednika, dok će poslove tajnika obavljati Ivan Stojić. Izbor svih navedenih jednoglasno su podržali članovi Povjerenstva, nakon čega su im se izabrani zahvalili na ukazanom povjerenju.

Podsjećamo da su ostali članovi Povjerenstva, u ovom sada već četvrtom sazivu, fra Miljenko Stojić, Mate Miletić, Ivica Šarac, fra Miro Šego, Andrija Stojić i Danijel Ćavar.

Nakon uvodnog dijela i izglasavanja dužnosti raspravljano je o učinjenom u proteklom periodu i o onome što treba unaprijediti u narednom četverogodišnjem mandatu. Također, raspravljano je o radnjama koje slijede na Groblju Mira na Bilima, poput skorašnjeg postavljanja 35 novouplaćenih pločica za žrtve s područja općine Čitluk.

Čitlučko Povjerenstvo surađuje sa susjednim općinskim i gradskim povjerenstvima, a tema razgovora bila je i međusobna razmjena podataka u svrhu otkrivanja novih podataka o žrtvama, što doprinosi kvalitetnijoj evidenciji i budućim istraživanjima koja su potrebna u svrhu otkrivanja istine.

Povjerenstvo poziva sve koji to mogu da dođu na narednu Misu na Bilima, koja će se održati prvog svibnja, a do toga datuma bi trebale biti postavljeno i ranije spomenutih 35 novouplaćenih pločica s podacima o žrtvama s područja naše općine, čime će se ukupni broj podignutih križeva za žrtve s područja naše općine popeti na 592.

Obavještavamo sve građane da je u tijeku prikupljanja uplata za narednu fazu postavljanja križeva s ciljem da se isti postave s podatcima o žrtvama do Mise u kolovozu ove godine. Naš rad na reevidencijama podataka i postavljanju križeva na Memorijalnom groblju na Bilima kao i sudjelovanje u udruzi Mir internacional ide dalje i samo je dio onoga svega što ovo Povjerenstvo čini u svrhu brige o svim žrtvama iz Drugog svjetskog rata i poraća s područja naše općine od ekshumacija neidentificiranih žrtava, podizanja spomenika i obilježavanja godišnjica, a sve u svrhu da se ni jedna naša žrtva ne zaboravi – poručili su iz Povjerenstva u priopćenju nakon održane konstituirajuće sjednice.

WordPress Video Lightbox