Ivan Sabljić izabran za novog predsjednika Povjerenstva za obilježavanje i uređivanje grobišta II. svjetskog rata i poraća

Ispis

povjerenstvoBudući da je nakon nešto više od godinu i pol predsjedanja Povjerenstvom za obilježavanje i uređivanje grobišta II. svjetskog rata i poraća na području općine Čitluk prof. Andrija Stojić podnio ostavku na mjesto predsjednika Povjerenstva, danas je u službenim prostorijama Općine Čitluk održan sastanak Povjerenstva na kojem je za novog predsjednika izabran Ivan Sabljić.

Uz predsjednika OV Čitluk Marina Radišića i pomoćnika načelnika Pavu Zovku sastanku su nazočili novoizabrani predsjednik Ivan Sabljić i članovi Povjerenstva: fra Miljenko Mića Stojić, Rade Stojić, Krešimir Šego, fra Kornelije Kordić, Ivan Sivrić, Ivica Šarac i Ilko Prusina, a prije početka razgovora o aktivnostima Povjerenstva u budućnosti članovi Povjerenstva su uputili zahvalu dosadašnjem predsjedniku Andriji Stojiću za njegov rad na mjestu predsjednika.

Povjerenstvo za obilježavanje i uređivanje grobišta II. svjetskog rata i poraća na području općine Čitluk  pod predsjedanjem gospodina Sabljića nastavit će sa započetim aktivnostima, tako da nakon prvog iskapanja posmrtnih ostataka u organizaciji Povjerenstva predstoje nova iskapanja, a i na današnjem sastanku ponovljen je apel svima onima koji imaju bilo kakva saznanja o grobištima i grobovima, a da to do sada nisu prijavili Povjerenstvu to učine što prije, jer Povjerenstvo do ljeta planira učiniti mnogo posla.

Uz povjerenstva na nivo općina koja se trude rasvijetliti istinu o stradanjima u II. svjetskom ratu i poraću na području svojih općina Katolička Crkva također vrijedno prikuplja podatke o pobijenima, tako se na današnjem sastanku od fra Miljenka Miće Stojića moglo čudi kako će u našoj Mostarsko-duvanjskoj biskupiji 12. veljače biti promoviran zbornik pod nazivom „Hrvatski mučenici i žrtve iz vremena komunističke vladavine“.

Detaljnije informacije o samoj promociji bit će poznate uskoro.

povjerenstvo povjerenstvo

 

KONTAKT

kontakti

Općina Čitluk
Trg žrtava Domovinskog rata 1
88260 Čitluk


Tel: + 387 36 640 500
Fax: + 387 36 640 537

Povjerenstvo

Predsjednik:
Slaven Markota

Članovi:
fra Miljenko Mića Stojić,
Rade Stojić,
fra Kornelije Kordić,
Ivica Šarac,
Andrija Stojić,
Ilko Prusina,
Ivan Stojić,
Ivan Sivrić,


Mandat članovima iznosi 4 godine.
Imenovani 28. siječnja 2016. godine.