Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Župljani župe Čerin sa zahvalnošću se prisjetili svih žrtava iz svoje župe

Sveta misa za sve žrtve ratova i poraća iz župe Čerin slavljena je danas u župnoj crkvi sv. Stjepana Prvomučenika. Prije početka misnog slavlja, djeca poginulih branitelja, načelnik općine Čitluk Marin Radišić i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata položili su vijenac i zapalili svijeće kod spomen obilježja poginulima u Prvom svjetskom ratu, Drugom svjetskom ratu, poraću i Domovinskom ratu, a molitvu kod spomenika i svetu misu u župnoj predvodio je fra Hrvoje Miletić, župnik župe Čerin.

Na početku svoje propovijedi fra Hrvoje je kazao koko se vjernici prilikom odavanja počasti poput današnjeg ne okupljaju kako bi slavili mitsko junaštvo ni ratove nego kako bi zahvalili onima koji su bili spremni žrtvovati se za ideale.

Došli smo se moliti za one koji su mislili, vjerovali i bili uvjereni da postoji ideali za koje vrijedi živjeti, ali i umrijeti. Da vrijedi za drugova, za čovjeka, za vjeru, za narod, za obitelj podnijeti mučeništvo. Došli smo zato što vjerujemo da čovjek nije samo golo tijelo, nego i duh i duša, te da iza čovjeka ostaje djelo, spomen, memorija – kazao je fra Hrvoje Miletić u dijelu svoje propovijedi.

Današnjim misnim slavljem župljani župe Čerin s dužnom zahvalnošću prisjetili su se svih žrtava iz svoje župe povodom nadolazećih blagdana Svih svetih i Dušnog dana, a nakon misnog slavlja ostali su u kratkom prigodnom druženju kako bi produbili i učvrstili svoje prijateljstvo.

WordPress Video Lightbox