Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Zbog pretrpanih razreda nadograđuje se škola te gradi sportska dvorana

Radovi na izgradnji sportske dvorane Osnovne škole Bijakovići napreduju planiranom dinamikom, potvrdili su za Večernji list BiH iz Općine Čitluk.

Riječ je o objektu vrijednom 1,200.000 konvertibilnih maraka čija je izgradnja počela u prosincu protekle godine. Naime, predstavnici Općine Čitluk i GD Konstrukcije d.o.o. Mostar u studenom 2019. godine sklopili su ugovor za izgradnju sportske dvorane navedene osnovne škole.

Izvannastavne aktivnosti

Potpisani ugovor vezan je za realizaciju projekt „Izgradnja sportske dvorane Osnovne škole Bijakovići i dogradnju škole (I. faza)“, a vrijednost radova koji su predmet ovog ugovora iznosi 555.937,95 konvertibilnih maraka. Kako navodi načelnik općine Čitluk Marin Radišić, Osnovna škola u Bijakovićima, koju pohađa 420 učenika od prvog do devetog razreda, nema normalne uvjete za izvođenje nastave tjelesnog odgoja, kao ni za održavanje izvannastavnih sportskih i drugih aktivnosti.

Za ostvarenje tih potreba odlučeno je da se izgradi sportska dvorana sa sjeverozapadne strane postojeće škole – navodi čitlučki načelnik Radišić.

Prema projektnom rješenju, sportska dvorana u kojoj će se izvoditi nastavne i izvannastavne aktivnosti za petstotinjak djece treba sadržavati minimalno košarkaško igralište. U sklopu novoprojektirane dvorane predviđena je i topla veza s postojećom školom. Prema projektnom rješenju, budući objekt sportske dvorane imat će i popratne prostorije kao što su svlačionice, mokri čvorovi i prostorije za odlaganje sportskog materijala.

Veza novog i starog objekta, odnosno škole i sportske dvorane, bit će uspostavljena hodnikom na prizemlju, kao i na katu – naveo je načelnim općine Čitluk Marin Radišić u izjavi za Večernji list BiH.

Budući da je riječ o objektu vrijednom više od milijun konvertibilnih maraka, radovi su podijeljeni u više faza. Kao što je već navedeno, vrijednost prve faze radova koja podrazumijeva konstrukcijske i grube radove na izgradnji objekta sportske dvorane, kao i izgradnju četiriju novih učionica, iznosi 555.937,95 konvertibilnih maraka.

Stavljanje u funkciju

U prvoj fazi predviđaju se konstrukcijski i grubi radovi na dvorani, zatim dogradnja četiriju učionica za Osnovnu školu Bijakovići kako bi se olakšalo izvođenje nastave. Naime, trenutačno u ovoj školi imamo pretrpane razrede zbog čega se nastava često odvija ispod propisanih standarda, odnosno nije učinkovita koliko bi trebala biti – istaknuo je načelnik Radišić.

Dodao je također kako će u ovoj prvoj fazi učionice Osnovne škole Bijakovići biti izgrađene, odnosno završeni grubi radovi, dok će fini radovi njihova uređenja i stavljanja u funkciju biti završeni realizacijom druge faze paralelno s radovima na objektu školske sportske dvorane.

Večernji list BiH

WordPress Video Lightbox