Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Završeno 18. kadetsko i 21. juniorsko prvenstvo Šahovskog saveza Herceg-Bosne

18. kadetsko i 21. juniorsko prvenstvo Šahovskog saveza Herceg-Bosne odigrano je u hotelu „Zenit“ u Neumu od 26.04. do 28.04. 2019. godine.

Direktor natjecanja, gosp. Miro Marjanović je pozdravio sve ljubitelje šaha, uvažene goste i zaželio dobrodošlicu svima te natjecanje za kadete i juniore Šahovskog saveza Herceg-Bosne proglasio otvorenim.

Na prvenstvu je nastupilo 10 kadetkinja, 24 kadeta, 1 juniorka i 2 juniora iz 9 klubova. Igrao se Bergerov sustav, a tempo igre bio je 30 minuta po igraču, odnosno 1 sat za cijelu partiju.

Šahovski Klub Brotnjo je nastupio sa 6 kadeta i jednim juniorom te je ostvario solidne rezultate: Mihaela Buntić (Ž10), Ana Ostojić (Ž12) i Borna Pehar (M10) su u svojim kategorijama osvojili prva mjesta, Ante Pehar (M18) je drugi i njih četvero je izborilo pravo nastupa na kadetskom, odnosno juniorskom prvenstvu ŠU BiH koje će se održati od 09.-12.05.2019. godine.

Filip Pehar (M14), Patrik Ostojić (M14) i Luka Vasilj (M14) nažalost nisu uspjeli ispuniti normu i doći do najmanje trećeg mjesta koje garantira pravo nastupa na državnom prvenstvu.

Pobjednici po kategorijama su osvojili titulu prvaka Šahovskog saveza Herceg-Bosne, a tri najuspješnija natjecatelja u svim kategorijama stekli su pravo nastupa na kadetskom, odnosno juniorskom prvenstvu ŠU BiH.

Predsjednik Šahovskog saveza Herceg-Bosne gosp. Željko Bogut je pobjednicima po kategorijama uručio pokal, a tri najuspješnija natjecatelja u svim kategorijama dobila su medalje i diplome, priopćeno je iz ŠK Brotnjo.

WordPress Video Lightbox