Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Mažoretkinje Općine Čitluk imaju čast biti domaćin i suorganizator državnog prvenstva mažoretkinja

Mažoretkinje Općine Čitluk, najmlađe članice Nacionalnog Mažoret Saveza (NMS), ove su godine domaćini te suorganizatori državnog prvenstva mažoretkinja.

Naime, Mažoretkinje Čitluk osnovane su početkom 2018. godine, a broje čak više od 100 članica. Cure su pokazale izniman talent te su nakon samo tri mjeseca treninga na državnom prvenstvu u Uskoplju osvojile srebro u kadetskoj kategoriji neformacija, na europskom kupu u Ohridu osvojile su zlatno odličje u kadetskoj kategoriji neformacija te srebro u formaciji kadet-pompon. Ove godine se prvi put formacijski natječu na državnom prvenstvu.

Prvenstvo se održava u Čitluku, središtu Brotnja, 5. svibnja. Svi zaljubljenici plesa, kulture i dobre zabave svojim dolaskom će pružiti podršku natjecateljima na tako velikom te značajnom događaju.

Iznimna nam je čast biti domaćin i suorganizator državnog prvenstva, najvećeg događaja za jednu mažoretkinju. Pripreme nisu lake, jer uz sve treninge i pripremu cura, potrebno je osigurati sve popratne sadržaje i elemente koji idu pod ruku s tako velikim događajem. Cilj nam podići prvenstvo na jednu višu razinu, upoznati sve naše sugrađane sa kulturom Mažoret plesa, te priuštiti svim prisutnim super zabavu. Prvenstvo započinje u 09:00 sati s nastupom najmlađih plesačica u kategoriji Prvi korak. Svečano otvorenje počinje u 09:30 sati, mimohodom kroz Ulicu kralja Tomislava, te se svi zajedno vraćaju u dvoranu, gdje slijede uvodni govori i pozdravi. Uz predsjednicu saveza Alisu Cvitanović, svim prisutnima obratit će se i načelnik općine Čitluk, gospodin Marin Radišić. Od 11:15 počinje neformacijski dio prvenstva, a potom u 16:00 formacijski, koji je ujedno i glavni dio prvenstva. Ovim putem pozivam sve naše sugrađane da dođu i podrže naše curice – kazala je Anja Andričević, predsjednica Hrvatske Udruge „Mažoretkinje Općine Čitluk.

WordPress Video Lightbox