Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Završena prva faza projekta „Izgradnja spojne ceste M17.4 – R-425 u zoni Bare“

Asfaltiranjem novoizgrađene trase prometnice u dijelu Ulice Stjepana Radića završena je prva faza projekta „Izgradnja spojne ceste M17.4 – R-425 u zoni Bare“. Sredstva za realizaciju prve faze projekta osigurali su Općina Čitluk i Vlada HNŽ putem resornog Ministarstva prometa i veza, a nakon provedene zakonom propisane procedure Općine Čitluk potpisala je ugovor o izvođenju radova s JV: Kopex Dodig d.o.o. Čitluk i AME d.o.o. Breza.

Foto: Mario Matijić, veljača 2017.

Izvođač radova u okviru prve faze projekta izgradio je novu trasu prometnice, na način da je uklonjen završni sloj ranije izgrađene prometnice, obavljen široki iskop, izmijenjena podloga, učvršćen višeslojni trupa nove prometnice i niz ostalih pripremnih radova. U ove radove također je bila je uključena prilagodba postojeće kanalizacijske infrastrukture i izgradnja oborinske odvodnje, a prva faza projekta okončana je asfaltiranjem prometnice, koje su obavili djelatnici tvrtke Kopex Dodig d.o.o. Čitluk.

Foto: Zvonimir Dodig, kolovoz 2022.

Foto: Zvonimir Dodig, kolovoz 2022.

Nakon završetka prve faze ubrzo će uslijediti i početak druge faze projekta koji će obuhvatiti preostali dio Ulice Stjepana Radića do križanja sa Ulicom Bare.

Cjelokupni projekt pod nazivom „Izgradnja spojne ceste M17.4 – R-425 u zoni Bare projektiran je za prometnicu ukupne dužine 700 metara. Riječ je o za općinu Čitluk jako značajnom projektu jer je navedena zona, jednim dijelom zbog blizine SŠ dr. fra Slavka Barbarića, Doma zdravlja i Dječjeg vrtića, a drugim dijelom zbog križanja prometnih pravaca višeg ranga, jako prometno opterećena, što sa sobom nosi probleme s gledišta sigurnosti prometa vozila i pješaka.

Foto: Zvonimir Dodig, kolovoz 2022.

Foto: Zvonimir Dodig, kolovoz 2022.

Realizacijom cjelokupnog projekta, koji će se realizirati u više faza, doći će do veće protočnosti i povećane sigurnosti odvijanja prometa.

 

WordPress Video Lightbox