Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Za izgradnju školske športske dvorane OŠ Bijakovići osigurano 500 tisuća kuna

U organizaciji Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, danas je u kongresnoj dvorani franjevačkog samostana u Tolisi održana svečanost povodom potpisivanja ugovora o financijskoj potpori projektima od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini.

Vlada Republike Hrvatske u kolovozu je donijela Odluku o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2019. godinu, a današnjoj svečanosti nazočili su dužnosnici Hrvatskog narodnog sabora predvođeni dr. Draganom Čovićem, Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske sa ministrima, Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i ostali uzvanici.

Na današnjoj svečanosti u Tolisi, Marin Radišić, načelnik općine Čitluk, potpisao je ugovor o financijskoj potpori za provedbu programa/projekta „Izgradnja športske dvorane Osnovne škole u Bijakovićima i dogradnja škole (I. faza)“, a uz načelnika Radišića Općinu Čitluk na potpisivanju ugovora predstavljao je i Predrag Smoljan, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk.

Središnji ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, na temelju Javnog natječaja i Odluke Vlade Republike Hrvatske, projekt izgradnje školske športske dvorane i prve faze dogradnje OŠ Bijakovići podržat će sa 500 tisuća kuna.

Inače, Središnji ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske u 2019. godini financijski će podržati 89 programa i projekata.

WordPress Video Lightbox