Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Volonteri Crvenog križa Čitluk sudjeluju u dostavi hrane i lijekova potrebitima

Od samog početka pojave opasnosti od širenja koronavirusa volonteri Crvenog križa Čitluk stoje na usluzi Brotnjacima u potrebi, bilo da je riječ o osobama koje imaju više od 65 godina, osobama u samačkim domaćinstvima, osobama u samoizolaciji koje nemaju pomoć od obitelji i drugih ili bilo kojoj drugoj skupini kojoj je potrebna pomoć.

U novonastaloj situaciji Crveni križ Čitluk vodi brigu o svojim redovnim korisnicima, ali i ostalima dostavljajući im hranu i lijekove. Volonteri Crvenog križa Čitluk potrebne lijekove, proizvode za održavanje zdravlja i nužne namirnice dostavljaju na kućne adrese u redovnim obilascima terena te sudjeluju u pripremanju sljedećih akcija.

Kako smo doznali u Crvenom križu Čitluk, uz već započete aktivnosti, u pripremi je opsežnija akcija koja će se održati pred Uskrs.

Valja napomenuti da volonteri prilikom dostavljanja pomoći imaju istaknute validne akreditacije i odjeveni su u odjeću s oznakama Crvenog križa te da prilikom kontakata poštuju sve propisane higijensko-epidemiološke norme, a koje se prije svega odnose na korištenje zaštitnih maski i rukavica, kao i zaštitnu mjeru držanja propisane distance u odnosu na korisnike pomoći.

WordPress Video Lightbox