Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Veleposlanik Sattler posjetio izbjeglice iz Ukrajine smještene u Međugorju

Veleposlanik Johann Sattler, šef Izaslanstva Europske unije u BiH i posebni predstavnik EU, posjetio je večeras izbjeglice iz Ukrajine smještene u Međugorju. U pratnji suradnika, tajnika Crvenog križa Čitluk Andrije Stojića i volontera Crvenog križa, veleposlanik Sattler obišao je dio izbjeglica smještenih u Međugorju te im ovom prigodom uručio pakete sa hranom za djecu, pelenama, igračkama i ostalim prigodnim darovima.

Prigodni darovi na poseban način razveselili su mališane iz Ukrajine, a nakon obilaska veleposlanik Johann Sattler zahvalio se vlasnicima koji su svoje objekte ustupili za smještaj izbjeglica iz Ukrajine te pohvalio aktivnosti Crvenog križa na pružanju pomoći izbjeglicama.

S aktivnostima koje na dobrobit izbjeglica iz Ukrajine provodi Crveni križ izaslanstvo Europske unije upoznao je Andrija Stojić, tajnik Crvenog križa Čitluk, koji se također zahvalio na posjetu i prigodnim darovima za Ukrajince koji su u Međugorju pronašli mir.

Inače, Međugorje je danas posjetio i Crveni polumjesec Turske, čiji su predstavnici također pružili podršku i pomoć izbjeglicama iz Ukrajine. Crveni polumjesec Turske tijekom današnje posjete osigurao je određenu količinu mesa i prehrambenih namirnica..

Iz Crvenog križa Čitluk istaknuli su važnost ovakvih posjete i zahvalnost za pomoć u humanitarnom djelovanju.

WordPress Video Lightbox