Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Veleposlanik Ivan Sabolić posjetio Dom zdravlja Čitluk

Mr. sc. Ivan Sabolić, veleposlanik Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini, posjetio je danas Dom zdravlja Čitluk te se prilikom posjeta susreo s dr. Ozanom Medić, ravnateljicom Doma zdravlja Čitluk, djelatnicima ove ustanove i Predragom Smoljanom, predsjednikom Općinskog vijeća Čitluk.

NJ.E. Ivan Sabolić, veleposlanik Republike Hrvatske u BiH tijekom protekla dva dana posjetio je Zapadnohercegovačku i Hercegovačko-neretvansku županiju kako bi razgovarao sa županijskim čelnicima, općinskim čelnicima i zdravstvenim djelatnicima te kako bi im dao podršku i kroz razgovore dobio uvid u stanje na terenu.

Drugi dan posjeta veleposlanik Republike Hrvatske u BiH posjetio je Čitluk, kako bi se i u ovoj općini upoznao sa trenutnim stanjem, o čemu su ga izvijestili dr. Ozana Medić, ravnateljica Doma zdravlja Čitluk i Predrag Smoljan, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk.

U ova dva dana sam obišao Zapadnohercegovačku i Hercegovačko-neretvansku županiju. Danas sam bio u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, gdje sam sa predsjednikom Vlade i općinskim načelnicima htio iz prve ruke vidjeti kakva je situacija vezano uz pandemiju. Inače, sa svima njima sam u redovitom telefonskom kontaktu, ali želio sam vidjeti osobno kakva je situacija na terenu. Pored epidemiološke situacije htio sam vidjeti koje su socijalne mjere koje županijske i općinske vlasti poduzimaju glede amortiziranja eventualne štete na gospodarstvu – kazao nam je veleposlanik Sabolić u izjavi nakon održanog sastanka u Čitluku.

O trenutnom stanju na terenu, planiranim mjerama vezanim za suzbijanje pandemije, liječenju pacijenata pa tako i planiranim socijalno-gospodarskim mjere tijekom posjeta Posušju, Grudama, Širokom Brijegu i danas Mostar, veleposlanika Sabolića informirali su čelnici navedenih županija, općina i gradova, a veleposlanik Republike Hrvatske posjetio je i SKB Mostar te razgovarao s ravnateljem bolnice u kojoj se liječi najveći broj oboljelih s područja Federacije BiH.

Bila mi je želja posjetiti i Čitluk jer je riječ o općini koja je s obzirom na broj stanovnika najpogođenija u BiH, posebno u Federaciji. Tu sam obaviješten od strane dr. Ozane Medić, ravnateljice Doma zdravlja Čitluk, o situaciji, o ukupnom broju oboljelih s područja općine Čitluk, kao i o broju osoba s područja ove općine koje su hospitalizirane u Mostaru. Htio sam kao veleposlanik Republike Hrvatske dati svoju podršku i podršku Republike Hrvatske naporima koji se čine u prevenciji širenja pandemije, zaštiti zdravlja i života stanovnika u ovoj općini. Vlada Republike Hrvatske je pomogla određenim iznosom zdravstvene ustanove u BiH a to ćemo i dalje činiti po potrebi. Cilj mog današnjeg posjeta bio je da sagledam situaciju iz prve ruke i da osobno dam podršku zdravstvenim djelatnicima, županijskim i općinskim vlastima – zaključio je veleposlanik Sabolić.

WordPress Video Lightbox