Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Večeras predstavljanje knjige „Svećenici biseri Božjeg srca“

Predstavljanje knjige „Svećenici biseri Božjeg srca“, koju je priredio fra Goran Azinović, održat će se večeras u župnoj crkvi Krista Kralja. Početak predstavljanja najnovijeg izdanja iz naklade Ogranka Matice hrvatske Čitluk najavljen je za 18,30 sati, nakon večernje svete mise, a iz Ogranka sve zainteresirane pozivaju i da tijekom vikenda nazoče predstavljanjima ranije objavljene knjige i romana.

Inače, Ogranak Matice hrvatske Čitluk svake godine od blagdana Uzvišenja sv. Križa do Kušanja mladog vina početkom studenoga organizira tradicionalnu manifestaciju Dani Matice hrvatske u Brotnju. Tim povodom, uz spomenuto predstavljanje knjige u Čitluku, Ogranak će gostovati u Rami i na Buni.

Promocija knjige „Krijesnice“ održat će se Kino dvorani u Prozoru-Rama, 23. listopada 2021. u 19 sati, dok će Ogranak Matice hrvatske Čitluk sudjelovati u organizaciji književne večeri na Buni.

– Raduje nas činjenica da ćemo i ove godine u sklopu XXIII. Dana Matice hrvatske u Brotnju upriličiti književnu večer i Dan klape „Katarina“ – Buna u sklopu obilježavanja blagdana bl. Katarine Kotromanić – Kosača, (Spomendan: 25. listopada).

Bl. Katarine Kotromanić – Kosača u čast i slavu Baratovština sv. Nikole Tavelića – Buna, u suradnji s Ogrankom Matice hrvatske u Čitluku, organizira književnu večer na kojoj će biti upriličeno predstavljanje knjige „U paklu ratnog Sarajeva – Sjećanja na uspomene“, (Nakladnik: OMH u Čitluku) autora dr. Danka Lupija, koji je ujedno i član Bratovštine. Predstavljanje će biti u nedjelju, 24. listopada. 2021. u 18 sati u dvorani „Tavelić“ na Buni, koja se nalazi uz crkvu sv. Nikole Tavelića.

Uz književnu večer bit će upriličen i Dan klape „Katarina“– Buna koji se redovito obilježava u sklopu blagdana bl. Katarine Kotromanić-Kosača, posljednje kraljice bosanskog kraljevstva, a rođene u Blagaju. Klapa „Katarina“, koja nosi ime po kraljici Katarini, djeluje pri Bratovštini već 13 godina i iza sebe ima brojne nastupe.

Dobro došli svi ljubitelji pisane riječi i lijepe klapske pjesme – poručili su iz Ogranka Matice hrvatske Čitluk.

WordPress Video Lightbox