Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Udruga Susret proslavila deseti rođendan

Na sinoć održanoj završnoj večeri tradicionalnog božićnog sajma Udruge Susret, čitlučka udruga koja okuplja djecu s posebnim potrebama, njihove roditelje i prijatelje proslavila je deseti rođendan.

Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Didak slavljenicima je ovom prigodom poklonilo premijernu izvedbu svoje nove predstave „Božić kuca na vrata“, a slavlje su svojim nastupima također uveličali članice i članovi Frame iz župa Čitluk i Čerin, HKUD Sv. Marko – Vionica, „Buco i harmonika“ i gosti iznenađenja.

U predstavi „Božić kuca na vrata“ dvadesetak članova HKUD Didak, među kojima i jednomjesečna beba, ispričalo je priču o iščekivanju Božića u tradicionalnoj hercegovačkoj obitelji. Predblagdanskom ozračju pridonijeli su i ostali izvođači koji su sinoć nastupili, baš kao i učenici osnovnih škola s područja općine Čitluk, kulturno-umjetnička društva, mažoretkinje, pjevačke skupine, bendovi i ostali izvođači s kojima su se djeca s posebnim potrebama veselila tijekom dvije večeri koje su prethodile sinoćnjoj proslavi.

Tijekom cijelog sajma roditelji djece s posebnim potrebama pripremali su hranu za posjetitelje, mališani su se veselili susret s Djedom Božićnjakom i vožnji vlakićem, no to nije ni izbliza sve jer će se danas u čitluku održati dva hvale vrijedna događaja.

U Gradskoj športskoj dvorani s početkom u 15,30 sati održat će se turnir četiri kafića pod nazivom „Loptom do dobrote“. Na humanitarnom turniru na kojemu će se prikupljati sredstva za najugroženije žitelje općine Čitluk i Udrugu Susret nastupit će mnogobrojna poznata imena iz svijeta sporta, dok će u 19 sati na Broćanskon trgu početi veliki humanitarni božićni koncert.

Na koncertu će nastupit Mate Bulić, Slavonija Band, Grupa Enigma, Grupa Gabrijel, Grupa Brotnjo i gosti iznenađenja, a posjetitelji će ponovno moći uživati u delicijama koje će pripremati roditelji djece s posebnim potrebama i okušati svoju sreću o tomboli s bogatim nagradnim fondom.

WordPress Video Lightbox