Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Udruga „Mlada snaga Hamzići“ organizirala ekološku akciju

Udruga ”Mlada snaga-Hamzići” (MSH) uspješno je, u subotu, 26. ožujka, provela akciju čišćenja svih ulica u MZ Donji Hamzići. Oko 50 članova udruge i mladih volontera prešlo je gotovo 9 kilometara cesta i ulica te prikupilo pritom oko 150 vreća otpadaka! Također, očišćeno je područje oko Sportskog centra te popularna okupljališta ”Dračevica” i ”Bovan”. Ova akcija održana je u sklopu ekološkog projekta ”Za ljepši okoliš” Udruge MSH , gdje će se između ostalog posaditi i drvored lipa ispred bunara ”Sretnica” koji je izgrađen 50-ih godina prošlog stoljeća.

A dok su mladi prikupljali otpad, stariji mještani su taj dan očistili i uredili ulicu Ševe – Gornji Hamzići. Akcija je privedena kraju u popodnevnim satima, nakon čega je uslijedila zajednička roštiljada.

Jedna od osnovnih djelatnosti Udruge ”Mlada snaga-Hamzići” je briga o prirodi i okolišu. Razočarani nemarom i neodgovornošću pojedinaca koji onečišćuju naš jedini dom – prirodu, odlučili smo aktivno sudjelovati u održavanju našeg životnog prostora. Na nabrojanim lokacijama svakodnevno borave mještani svih uzrasta, koriste ih za igru, rekreaciju i šetnju te je iznimno važno održavati ova mjesta čistim, urednim i ugodnim za boravak radi očuvanja naše životne sredine i osobnog zdravlja. Cilj ovog projekta je podizanje ekološke svijesti, očuvanje životne sredine i poticanje volonterizma. Za zdrav i normalan život nužno je boraviti u čistom i sigurnom okruženju. Nadamo se i ustrajat ćemo na tome da građani uoče naš trud te se ekološki osvijeste i počnu odgovornije zbrinjavati otpatke. Svjesni smo da je to proces, ali od toga ne smijemo i ne možemo odustati. Ovim putem još jednom apeliramo da se vreće zavežu prilikom odlaganja u kontejnere , kako bi se spriječilo rasipanje i raznošenje otpada” – rečeno je iz Udruge.

Zahvaljujemo se Općini Čitluk, JP Broćanac, svim sudionicima i mještanima koji su prepoznali naš trud i nesebično pomogli radom ili uslugom” poručeno je na kraju.

Udruga ”Mlada snaga-Hamzići” osnovana je krajem 2021. godine u Donjim Hamzićima, a trenutno broji oko 50 članova. Prvi projekt Udruge bio je ”Božićno druženje 2021.” kojem je nazočilo oko dvjesto mještana. Udruga trenutno organizira druženja, sportske aktivnosti i filmske večeri za mlade.

Pratite rad Udruge MSH putem društvenih mreža jer uskoro slijede nove aktivnosti! Pozivamo sve žitelje Brotnja, a posebno Hamzićane da se učlane u Udrugu te pomognu i podrže naš trud i rad članarinom ili donacijom” – poručeno je iz Udruge na kraju priopćenja.

WordPress Video Lightbox